Késői esti hajójáratok a Budapesti Wagner-napok előadásai után

2018. június 7-e és 17-e között nyolc napon át várja a Müpa a komolyzene rajongóit a nagy hagyományokkal rendelkező, immár 13. alkalommal megrendezett Budapesti Wagner-napok fesztiváljára. A kulturális élmény után hazafelé úton is gyönyörködhetnek Budapest panorámájában az operakedvelők: a Budapesti Közlekedési Központ a fesztivál minden Wagner-előadása után indít egy-egy késői hajójáratot a Müpa – Nemzeti Színház H kikötőtől a Jászai Mari tér hajóállomásig. A Wagner-fesztiválra jeggyel rendelkezők ráadásul mind az előadás napján 13 óra után az odautazáshoz, mind az előadás végén a hazautazáshoz – a belépő felmutatásával – díjmentesen vehetik igénybe a hajójáratokat.

A késő esti hajójárat

  • a június 7-i, 13-i és 16-i Trisztán és Izolda előadás után 22:40-kor,
  • a június 8-i és 10-i A bolygó hollandi előadás után 21:25-kor,
  • a június 14-i és 17-i Tannhäuser előadás után 21:45-kor,
  • a június 15-i Camilla Nylund-dalest után 21:25-kor indul a Müpa – Nemzeti Színház kikötőből és körülbelül egy órás út alatt ér a Jászai Mari tér hajóállomásra.

A Müpa tavaly április óta közelíthető meg kényelmesen, a főváros egyik legszebb közösségi közlekedési útvonalán, a csodás budapesti panorámában gyönyörködve: ekkor adták át ünnepélyes keretek között a D11-es és a D12-es hajójárat Müpa – Nemzeti Színház H kikötőjét.