A H8-as HÉV rövidített útvonalon közlekedik karbantartás miatt 2018. június 9-én reggeltől 10-én estig

A H8-as, a H8E, a H8Y jelzésű pótlóbuszok a 992-es autóbusz megállóiban állnak meg, kivéve: Cinkota H: a 175-ös autóbusz ideiglenes megállója mellett, a forduló külső szervízútján; Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton a Kossuth Lajos utca torkolata előtt; Gödöllő H: ideiglenes VOLÁN megállóhelyen, az Állomás téren az Ady Endre sétány torkolata előtt. A H8SZ jelzésű pótlóbusz a 992-es autóbusz Mogyoród H és a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül a Szadai út felőli ideiglenes megállóhelyen áll meg. A H8SZ pótlóbusz igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a +3620-459-9458-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon. Kerékpárt a H8SZ járaton nem lehet szállítani. 175-ös autóbusz

  • A Cinkota H és Gödöllő H között közlekedő H8-as jelzésű alapjárat minden hévállomásnál megáll, érinti Szilasliget és Mogyoród településeket is.
  • A Cinkota H és Gödöllő, autóbusz-állomás között járó H8E és H8Y „expressz” járatok végig a 3-as főúton haladnak, Mogyoródra és Szilasligetre nem térnek be. A Kistarcsa, Kórházhoz utazók a H8E, az Auchan Ligethez utazók pedig a H8Y jelzésű járatot vegyék igénybe.
  • Mogyoród H és Szentjakab H között a H8SZ jelzésű igényvezérelt pótlóbusz-járattal lehet utazni.
  • A H9-es HÉV a teljes útvonalon, az Örs vezér tere és Csömör között közlekedik.
  • A Cinkota H végállomáson a 175-ös autóbusz megállóját áthelyezik.

H8-as pótlóbusz

A Cinkota H végállomáson a 175-ös autóbusz megállóját áthelyezik a buszforduló belső szervízútján lévő megállóba, ami közös le- és felszállóhelyként üzemel.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A Budapesten kívüli szakaszon a HÉV menetjegyek érvényesek. A HÉV menetjegyek az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai szerint használhatók, azaz H8 pótló járatról a H8SZ járatra vagy viszont történő átszállásra jogosítanak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.