Módosul a 916-os és a 990-es busz közlekedése rendezvény miatt 2018. június 16-áról 17-ére virradó éjszaka

2018. június 16-án (szombaton) 18:00 és június 17-én (vasárnap) várhatóan 4:30 között a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon „Mozgás Éjszakája” néven rendezvényt tartanak, amihez éjszakai kerékpáros felvonulás is kapcsolódik, ezért változik a 916-os és 990-es autóbusz közlekedése, illetve egyes csomópontok és útszakaszokat időszakosan lezárnak.

Közúti változások

A rendezvény miatt lezárják:

  • június 16-án 6:00-tól június 17. 10:00-ig a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tértől kezdődő szakaszától a Bertalan Lajos utcáig;
  • június 16-án 16:00-tól június 17-én 6:00-ig a Bertalan Lajos utcától a Rákóczi híd lehajtójáig mindkét irányba, valamint a Bertalan Lajos utca – Szent  Gellért tér szakasz a Szent Gellért tér felé;
  • június 16-án 21:00-től június 17-én 1:00-ig a Budai alsó rakpartot a Halász utcától a Rákóczi hídig;
  • június 16-án 21:00-től június 17. 1:00-ig a Dombóvári utat a Budai alsó rakparttól a Rákóczi híd felhajtóig;
  • június 16-án 21:00-től június 17. 0:00-ig a Dombóvári utat a Rákóczi híd felhajtótól a Budafoki útig.

2018. június 17-én  0:30 és 2:00 között a Rákóczi híd pesti hídfőjén a Soroksári út felől érkező felhajtó előtt a forgalmat a belső sávra terelik, a híd budai oldalán a Pázmány Péter sétány lehajtó utánig.

Közlekedési rend a kerékpáros felvonulás ideje alatt

A kerékpárosok éjszaka a Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Döbrentei utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Eötvös téri lehajtó–id. Antal József rakpart (Pesti alsó rakpart)–Carl Lutz rakpart–Dráva utca–Dózsa György út–Hősök  tere–Dózsa György út–Damjanich utca–Rottenbiller utca–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Orczy út–Nagyvárad tér–Haller utca–Fehér Holló utca–Vágóhíd utca–Lechner Ödön fasor–Rákóczi híd (félpályás lezárás)–lehajtó–Pázmány Péter rakpart útvonalon haladnak.

A keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány, nagyjából 5-10 perces lezárás várható a keresztező utcákban a kerékpáros felvonulás útvonalán.

A 2018. június 16-áról 17-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka várhatóan 0:10 és 1:10 között, a Széchenyi lánchíd és a Lánchíd utca lezárása miatt, a 916-os és a 990-es autóbusz mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.

  • A 916-os autóbusz az Uránia felé a Krisztina térig változatlan útvonalon, majd az Attila út–Krisztina körút–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Astoria módosított útvonalon halad, és nem érinti a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M és az Astoria M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös autóbusz Dózsa György tér, Döbrentei tér, Ferenciek tere M és Astoria M megállójában állnak meg.
  • A 916-os autóbusz Széll Kálmán tér M felé az Astoria M megállóig változatlan, majd a Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Hunyadi János út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 110-es és 112-es autóbusz Döbrentei tér megállóhelyén, valamint az 5-ös autóbusz Ferenciek tere M, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyén állnak meg.
  • A 990-es autóbusz a Rákoskeresztúr, városközpont felé a Clark Ádám térig változatlan, majd az Alagút–Alagút utca–Attila út–Döbrentei tér–Krisztina körút–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Astoria útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállót. Az autóbuszok ideigenesen az 5-ös autóbusz Alagút utca, Dózsa György tér, Döbrentei tér és Ferenciek tere M megállójában állnak meg.
  • A 990-es autóbusz a Normafa felé az Astoria megállóhelyig változatlan, majd a Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér módosított útvonalon halad, és nem érinti a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a 110-es és 112-es autóbusz Döbrentei tér megállóhelyén, valamint az 5-ös autóbusz Ferenciek tere M, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.