A 2-es villamos rövidített útvonalon, a 15-ös és a 115-ös autóbusz pedig terelve jár szombat délelőtt

Az V. kerületi Vértanúk terén 2018. június 16-án (szombaton) 8:00 és 10:00 között Nagy Imre újratemetésének évfordulója alkalmából koszorúzási ünnepséget tartanak. A rendezvény ideje alatt a 2-es villamos a Közvágóhíd felől a Kossuth Lajos térig, a 15-ös és a 115-ös autóbusz pedig módosított útvonalon jár.

Várhatóan 8:30-tól 9:30-ig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik. A Kossuth Lajos tér M, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállókat a villamosok nem érintik.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz:

  • az Árpád híd M; illetve a Gyöngyösi utca M felénem érinti a Vértanúk terét, a Kossuth Lajos tér M megálló kimarad;
  • a Boráros tér H feléa Honvéd utcáig a menetrend szerinti, majd a Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca módosított útvonalon halad. A Kossuth Lajos tér M, a Széchényi utca és a Zrínyi utca megálló kima Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út; Arany János utca M és Szent István Bazilika, valamint a 16-os autóbusz Hild tér megállójában állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.