A 16-os, a 16A és a 116-os busz módosított útvonalon jár tisztavató ünnepség miatt június 29-én és 30-án napközben

A budai Vár területén, a Kapisztrán téren 2018. június 30-án (szombaton) 9 órakor tisztavató ünnepséget rendeznek. A rendezvény miatt aznap és már előző nap, 2018. június 29-én (pénteken) napközben a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz módosított útvonalon jár.

A 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz június 29-én (pénteken) várhatóan 14:20 és 17:30, valamint június 30-án (szombaton) 7 órától várhatóan 10:20-ig a Dísz tér felé a Bécsi kapu tér–Kard utca–Országház utca módosított útvonalon halad. Az autóbuszok ideiglenesen a Bécsi kapu téren a Fortuna utca kereszteződése előtt, a Kapisztrán téren pedig a Kard utcában az Országház utca kereszteződése előtt állnak meg. A pénteken és a szombaton rendezett díszmenetek elhaladása idején a közúti járművek és az autóbuszok forgalmában maximum 10-15 perces korlátozás lehetséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.