Mobiljegy – vedd meg a jegyedet, bérletedet a mobilodon, sorban állás nélkül!

Használd mobiljegyed, mintha a korábban már megszokott papíralapú terméket használnád.

A bérleteket – hasonlóan a napijegyekhez – a vásárlást követően nem szükséges érvényesítened. Első ajtós felszálláskor és a metróállomás területére lépve, kérjük, olvasd be okostelefonoddal a kihelyezett kódot, és mutasd fel a megjelenő ábrát a sofőrnek vagy a személyzetnek. Amennyiben az applikációban elérhető a „Metrómegállók kiválasztására használható” funkció, a kódbeolvasás helyett a „Metrómegállók” vagy a „Metróra szállok” gombot is választhatod az ábra megjelenítéséhez. A hagyományos kódbeolvasás mellett a BudapestGO-val akár már egy lépéssel, az alkalmazás megnyitása nélkül is érvényesítheted jegyedet vagy bérletedet. Az érvényesítés ebben az esetben akkor lesz sikeres, ha telefonodat az NFC-matricától 1-3 cm-re tartod, így azonnal megjelenik a mozgó ábra. A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához aktív mobilkapcsolat szükséges.

A mobiljegy használatához szükséges applikációt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldaláról töltheted le:

 

A mobiljegyről készült mintakép

 

Elérhető közlekedési mobiljegyek

 

Magánszemély havi és félhavi bérletek

 • Havi Budapest-bérlet
 • Félhavi (15 napos) Budapest-bérlet
 • Havi Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak
 • Havi Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak
 • Havi Budapest-bérlet nyugdíjasoknak
 • Havi Budapest-bérlet kisgyerekeseknek
 • Félhavi (15 napos) Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak

 

Magánszemély többhavi bérletek

 • Kedvezményes éves Budapest-bérlet*
 • Negyedéves Budapest-bérlet*
 • Kedvezményes éves Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak*
 • Kedvezményes éves Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak*
 • Kedvezményes éves Budapest-bérlet nyugdíjasoknak*
 • Negyedéves Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak
 • Negyedéves Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak
 • Negyedéves Budapest-bérlet nyugdíjasoknak
 • Szemeszterre szóló Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak*
 • Szemeszterre szóló Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak*

 

Egyéb bérletek

 • Kerékpárbérlet
 • Kutyabérlet

 

Napijegyek

 • Budapest 24 órás jegy
 • Budapest csoportos 24 órás jegy
 • Budapest 72 órás jegy

 

Céges havi és félhavi bérletek

 • Havi Budapest-bérlet cégeknek
 • Félhavi (15 napos) Budapest-bérlet cégeknek

 

Céges többhavi bérletek

 • Negyedéves Budapest-bérlet cégeknek

 

Jegyek eseti utazáshoz

 • Vonaljegy
 • 10 db-os gyűjtőjegy
 • Repülőtéri vonaljegy
 • 30 perces jegy
 • 90 perces jegy
 • Nosztalgia vonaljegy

 

*A Telenor Wallet alkalmazásban a közlekedési mobiljegyek közül a 15 000 Ft feletti összegű díjtermékek nem érhetők el.

 

Így vásárolhatod meg, és használhatod applikáción keresztül jegyedet és bérletedet

A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben már jól ismert jegyek, bérletek online megvásárolható, egyenértékű formája. Használatához csupán okostelefonra letöltött applikáció és aktív mobilkapcsolat szükséges.

A mobiltelefonon megvásárolt napijegyeket és bérleteket kis eltéréssel ugyanúgy használhatod, mint papíralapú megfelelőit. Csakhogy a mobiljegy és mobilbérlet esetében a kihelyezett QR-kódokat okostelefonnal kell leolvasnod, majd a megjelenő animált ábrát kell megmutatnod a járművezetőnek vagy a metróállomáson a beléptetést végző személyzetnek. Ha a BudapestGO alkalmazást használod, csupán egy lépéssel, az alkalmazás megnyitása nélkül is érvényesítheted a jegyedet. Ehhez elég az NFC-matricához tartanod a telefonodat, az így megjelenő mozgó ábrát mutasd meg a járművezetőnek vagy a beléptető kollégáknak.

 

Töltsd le a mobiljegy vásárlásához szükséges applikációt

A mobiljegy vásárlásához szükséges applikáció letöltése

Ha még nincs telepítve a telefonodra a mobiljegy vásárlására alkalmas applikáció, akkor ide kattintva kiválaszthatod a számodra megfelelő alkalmazást.

 

Regisztrálj

Regisztráció a mobiljegy vásárlásához szükséges applikáció felületén

Előfordulhat, hogy az általad kiválasztott applikáció használatához regisztráció szükséges. Ezt néhány adatot megadva könnyedén elvégezheted.

 

A vásárláshoz válaszd ki a számodra megfelelő jegyet vagy bérletet, és add meg a szükséges adatokat

A mobiljegy kiválasztása az applikáció felületén

Lépj be az alkalmazásba, válaszd ki a jegyet vagy bérletet, majd add meg a szükséges adatokat. Sikeres fizetést követően máris használhatod mobiljegyedet. Nincs többé sorban állás, számodra nincs többé jegykezelőgép-használat!

 

A repülőtéri 100E járaton mindig érvényesítsd a jegyedet!

A mobiljegy érvényesítése a 100E járaton

Felszállás előtt lépj be az alkalmazásba, és válaszd ki a már megvásárolt repülőtéri vonaljegyed. Nyomd meg az érvényesítéshez szükséges gombot, majd a telefon kamerájának segítségével olvasd be a járműre kihelyezett érvényesítő kódot. A beolvasáshoz aktív mobilkapcsolat szükséges.

A kód beolvasásával megjelenő animált ábra jelzi a sikeres érvényesítést. Ezt az ábrát mutasd meg a járművezetőnek vagy a személyzetnek. A repülőtéri vonaljegy érvényesítése nélkül nem kezdheted meg az utazást. 

A BudapestGO applikáció használatakor nincs szükség az alkalmazás megnyitására, csupán tartsd a matricától 1-3 cm-re a telefonodat, és érvényesítetted a repülőtéri vonaljegyet. Amennyiben a repülőtéri vonaljegy mellett vonaljegyet is vásároltál korábban, a kódbeolvasást követően egy termékválasztó ugrik fel, itt válaszd ki a repülőtéri vonaljegyet. Az érvényesítést a mozgó ábra megjelenése jelzi, ezt mutasd meg a járművezetőnek vagy a beléptető kollégáknak. Az egylépéses érvényesítésről bővebben itt olvashatsz.

 

Első ajtós járatokon olvasd be a kihelyezett kódot, mutasd be a megjelenő ábrát a járművezetőnek, aki így ellenőrzi mobiljegyed vagy bérleted érvényességét

A QR-kód beolvasása egy elsőajtós járaton

Felszálláskor lépj be az applikációba, és válaszd ki az adott járatra érvényes jegyet vagy bérletet. A "kódbeolvasás felszálláshoz" gomb megnyomása után olvasd be a járművön elhelyezett kódot. A sikeres művelet után megjelenő animált szimbólumot mutasd fel a sofőrnek: ez igazolja, hogy a jegyed vagy a bérleted érvényes. A beolvasáshoz aktív mobilkapcsolat szükséges.

Amennyiben a BudapestGO-t használod, felszállás előtt nem szükséges megnyitnod az alkalmazást, csupán tartsd a telefonodat a matricától 1-3 cm-re. Az érvényesítést a megjelenő mozgó ábra jelzi, kérjük, ezt mutasd be a járművezetőnek. Az egylépéses érvényesítésről bővebben itt olvashatsz.

 

Metróvonalakon az állomás területére lépés előtt olvasd be a kihelyezett kódot, vagy használd a „Metrómegállók” vagy „Metróra szállok” gombot, és mutasd fel a megjelenő ábrát az ellenőrzést végző személyzetnek

A QR-kód beolvasása egy metróállomás területén

Mielőtt belépsz a metróállomás területére, válaszd ki érvényes jegyed vagy bérleted. A "kódbeolvasás felszálláshoz" feliratú gomb megnyomása után olvasd be a jegykezelő készülék elejére vagy oldalára elhelyezett kódot. Ha az általad használt applikációban elérhető a metrómegállók kiválasztására használható funkció, kódbeolvasás helyett a "metrómegállók" vagy a "metróra szállok" gombot is használhatod. A gomb megnyomása után csak válaszd ki az aktuális metróállomás nevét, mutasd fel a megjelenő animált szimbólumot az ellenőrzést végző személyzetnek, és máris mehetsz tovább. A beolvasáshoz aktív mobilkapcsolat szükséges.

Amennyiben a BudapestGO-val utazol, nem szükséges az alkalmazás megnyitása, csupán tartsd a telefonodat 1-3 cm-re a matricától, mozgó ábra jelzi az érvényesítést. Kérjük, az így megjelenő mozgó ábrát mutasd be a metrón a beléptető kollégáknak. További információt az egylépéses érvényesítésről itt találsz.

A Budapesti Közlekedési Központ célja a mobiljegy bevezetésével, hogy korszerűbbé, kényelmesebbé környezetbaráttá tegye a jegyvásárlást. Tapasztalataidat és javaslataidat szívesen fogadjuk. Oszd meg velünk a [email protected] címen. Köszönjük segítséged, villámgyors jegyvásárlást kívánunk.

 

Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Regisztráció

Ellenőrzés

Vásárlás

Utazás

 

Készült Budapest Főváros Önkormányzata és a BKK Zrt. megbízásából, a Belügyminisztérium és a nemzeti mobilfizetési platform szolgáltatója közreműködésével.

Budapest logó
BKK logó
Belügyminisztérium logó
Nemzeti Mobilfizetési Zrt. logó