Országbérlet teljesárú

Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnapot megelőző napján 24:00 óráig (HÉV-en a kezdőnapot követő hónap kezdőnappal megegyező napján 02 óráig).

Magyarország közigazgatási területén használható utazásra a következők szerint:

  • a MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. helyjegy (felár) nélkül igénybe vehető vasúti közszolgáltatásában a 2. osztályon,
  • a MÁV-HÉV Zrt. járatain a Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszokon,
  • a budapesti agglomerációs (környéki, „kék”) autóbuszjáratok Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain,
  • a Volánbusz Zrt. („sárga” buszok) és néhány további autóbuszos közszolgáltató helyközi autóbuszjáratain. A további szolgáltatók a következők: G-Busline Kft. (Budapest–Lenti), Trans-Tour 90 Kft. (Budapest–Beregsurány), Trans-Vonal Kft. (Nyíregyháza–Balsa), Weekendbus Közlekedési Zrt. (Budapest–Csömör).

A bérlet az alábbi járatokon, vonalakon, vonalszakaszokon nem jogosít utazásra:

  • a vasúti közszolgáltatásban az 1. osztályon vagy prémium szakaszban az árkülönbözet megfizetése esetén sem,
  • a MÁV-HÉV Zrt. járatain a Budapest közigazgatási határán belüli szakaszokon, valamint a Budapesti agglomerációs (környéki) autóbuszjáratok Budapest közigazgatási határán belüli szakaszain,
  • a helyi (városi) járatokon. Kivételt jelent Zalaegerszeg és Esztergom: a VOLÁNBUSZ Zrt. által üzemeltetett zalaegerszegi városi buszjáratokon elfogadják ezt a bérletet.

A bérletszelvény csak érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély vagy magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély okmány egyikével együtt használható, amelynek sorszámát a vásárláskor kell megadni, az nyomtatással kerül a szelvényre. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet más személyre nem ruházható át. Abban az esetben, ha a bérlet megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen. A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Ez a bérletfajta a BKK Zrt. bérletpénztárain, ügyfélközpontjain, jegy- és bérletkiadó automatáin kívül megvásárolható a MÁV alkalmazásból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból, a GYSEV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. pénztáraiban, továbbá a VOLÁNBUSZ Zrt. azon autóbuszain, amelyeken egyébként lehetőség van bérletvásárlásra.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza azzal, hogy a BKK Zrt. csak az általa értékesített bérleteket váltja vissza (részletes szabályozás)

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

A bérlettel kapcsolatban további információkról (térképek, vásárlási lehetőségek, MÁV alkalmazás, egyéb kérdések) itt tájékozódhatsz.

A környéki autóbuszvonalak szakaszhatárairól itt tájékozódhatsz, a Hév díjkategóriákról itt tájékozódhatsz.