Legyen élhetőbb az Örs vezér tere! – Ismét köztisztasági akciót tartott partnereivel a BKK

Budapest, 2022. augusztus 18. – Újra az Örs vezér terén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedésszervező célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. Legközelebb, szeptember 1-jén a Batthyány tér kerül sorra.

Örs vezér tere, köztisztasági akció.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A hagyománnyá váló, kedvező fogadtatású kezdeményezése ez alkalommal az Örs vezér terére és környékére irányult, ahol legutóbb tavaly márciusban tartott ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai augusztus 17-én, szerda éjszaka, majd 18-án, csütörtök reggel kézi és gépi erővel megtisztították a teret, az aluljárót, valamint a buszfordulót és a villamosmegállót.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrséggel közösen az Örs vezér tere és környékén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Az elmúlt hónapokban a Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársai kétheti rendszerességgel – kiemelt feladatként kezelve – minden nap közös szolgálatot láttak el a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőreivel az Örs vezér terén a közrend és közbiztonság folyamatos biztosítása céljából.

Örs vezér tere, köztisztasági akció.

Részt vett még a csütörtöki összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették Kőbánya és Zugló közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

„A Menhely Alapítvány már a kezdetektől fogva részt vesz a »Tiszta és biztonságos Budapestért« kampányban – mondta el Kártyás Irén, a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatának egységvezetője. – A kezdeményezésben közreműködők jelzéseinek köszönhetően aktuális és pontos információkat kapunk az érintett csomópontokon a kritikus helyzetbe kerülő, otthontalan emberekről. Ezek alapján a rászorulókat megfelelő ellátáshoz juttathatjuk, és segíthetünk nekik az elhelyezésükben. Az Örs vezér terén a különböző szociális pontok között közlekedve napközben sok otthontalan ember fordul meg, ezért ezen a helyszínen különösen fontos az akcióban részt vevő partnerek szoros együttműködése.”

Örs vezér tere, köztisztasági akció.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban szeptemberben a Batthyány tér (szeptember 1.), aztán Kelenföld (szeptember 8.), majd a Móricz Zsigmond körtér (szeptember 22.) kerülhet sorra. A Batthyány téren legutóbb idén márciusban, Kelenföldön pedig 2021 októberében volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

 

Az Örs vezér terénél tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság,

a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

a Kőbányai Önkormányzati Rendészet,

a Zuglói Önkormányzati Rendészet,

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt., valamint

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása

BKK-térkép.

A fővárosi közterek tisztaságát és biztonságát célzó kampány keretében a BKK korábban

a Széll Kálmán tér,

az Örs vezér tere,

a Boráros tér,

a Déli pályaudvar,

a Margit híd budai hídfő,

a Rákóczi tér,

az Etele tér,

a Batthyány tér,

a Határ út metróállomás,

a KÖKI,

a Nyugati pályaudvar,

a Kálvin tér,

a Népliget,

a Keleti pályaudvar,

Újpest-városközpont,

az Astoria, legutóbb pedig

a Szentlélek tér közös köztisztasági akcióját szervezte meg.