A KÖKI-nél folytatja köztisztasági akcióját partnereivel a BKK

Budapest, 2022. április 14. – A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. A kedvező fogadtatású köztisztasági akció résztvevői ezúttal a KÖKI-nél dolgoznak, hogy az arra járók tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat, legközelebb pedig, április 28-án a Nyugati pályaudvar kerül sorra.

KÖKI

Folytatja köztisztasági akcióját a BKK, hogy a Budapesti Közművek két divíziójával, valamint további együttműködő partnereivel megtisztítsa és élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. Az akció újabb helyszíne a X. (Kőbánya) és XIX. kerület (Kispest) határán lévő jelentős közlekedési csomópont, a KÖKI és környezete.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai a bevált gyakorlatnak megfelelően dolgoztak. Kézi és gépi erővel április 13-án, szerda éjszaka, majd 14-én, csütörtök reggel megtisztították az ott lévő buszpályaudvart, a metrólejárót és környezetét, a Kőbánya-Kispest vasútállomás peronjait, továbbá kitakarították a vasútállomást és a buszpályaudvart összekötő átjárót is.

KÖKI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A KÖKI-nél visszatérően ellenőriznek a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Ugyanilyen fontos szerepet játszanak az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző FÖRI, illetve Kőbánya és Kispest közterület-felügyelői, valamint a szociális munkások, a Menhely Alapítvány munkatársai.

KÖKI

A BKK az eddigi tapasztalatok felhasználásával, valamint az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A legközelebbi akció április 28-án a Nyugati pályaudvarnál lesz.

KÖKI

 

A köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

 

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a MÁV Zrt.,

a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság,

a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

a Kőbányai Közterület-felügyelet,

a Kispesti Rendészeti Központ,

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt.,

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.).

 

Legyenek élhetőbbek a közterek!

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a BKK korábban a Széll Kálmán tér, az Örs vezér tere, a Boráros tér, a Déli pályaudvar, a Margit híd budai hídfő, a Rákóczi tér, az Etele tér, a Batthyány tér, legutóbb pedig a Határ út metróállomás közös köztisztasági akcióját szervezte meg. Tavaly nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt helyszínein (a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás környezeténél), valamint a városligeti Fan Zone-nál (Szurkolói Zóna) volt fokozott jelenléttel járó összehangolt akció. Hasonlóan kiemelt figyelmet kaptak 2021. szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) rendezvényeinek köztéri helyszínei.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek, a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.