A Batthyány téren folytatódik a köztisztasági akció

Budapest, 2022. március 24. – Idén is akcióba lép a Budapesti Közlekedési Központ, hogy a Budapesti Közművek két divíziójával, valamint további partnereivel szoros együttműködésben megtisztítsa és élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. A kezdeményezés résztvevői ezúttal az I. kerületi Batthyány térnél dolgoznak, hogy az arra járók tisztább környezetben utazhassanak, s nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Batthyány tér

Kedvező fogadtatása és szemmel látható eredménye volt a korábbi köztisztasági és közbiztonsági akcióknak, ezért a BKK 2022-ben is kezdeményezte, hogy a Főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Az akció újabb, idei első helyszíne az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontja, a Batthyány tér és környezete.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai kézi és gépi erővel március 23-án, szerda éjszaka, illetve 24-én, csütörtök reggel a Duna partjától a Fő útig megtisztították a teret, az ott lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót is.

Batthyány tér

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Batthyány tér környékét a térfigyelő kamerák segítségével folyamatosan szemmel tartják, illetve visszatérően ellenőriznek itt a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Ugyanilyen fontos szerepet játszanak az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző FÖRI közterület-felügyelői, valamint a szociális munkások, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány munkatársai.

Batthyány tér.

A BKK az eddigi tapasztalatok felhasználásával, valamint az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A legközelebbi akció március 31-én a Határ úti metróállomásnál lesz.

 

A Batthyány téri köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

a BKV Zrt.,

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a MÁV-HÉV Zrt.,

a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,

a Menhely Alapítvány.

 

Legyenek élhetőbbek a közterek!

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a BKK korábban a Széll Kálmán tér, az Örs vezér tere, a Boráros tér, a Déli pályaudvar, a Margit híd budai hídfő, a Rákóczi tér, legutóbb pedig az Etele tér közös köztisztasági akcióját szervezte meg. Tavaly nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt helyszínein (a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás környezeténél), valamint a városligeti Fan Zone-nál (Szurkolói Zóna) volt fokozott jelenléttel járó összehangolt akció. Hasonlóan kiemelt figyelmet kaptak 2021. szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) rendezvényeinek köztéri helyszínei.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek, a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.