Rend és tisztaság Újpest-városkapunál – így dolgozott partnereivel a BKK

Budapest, 2022. június 23. – A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett amellett, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány résztvevői kéthetente újabb és újabb helyszínen dolgoznak: ezúttal Újpest-városkapura esett a választás, legközelebb pedig az Astoria és környezete következik.

Köztisztasági akció.

Kedvező fogadtatása van a 2021 eleje óta tartó köztisztasági és közrendvédelmi akciónak, amelyet a BKK kezdeményezett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A hagyománnyá váló, összehangolt akció újabb helyszíne Újpest-városkapu és környéke volt.

Köztisztasági akció.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai a már bevált gyakorlatnak megfelelően dolgoztak. Kézi és gépi erővel június 22-én, szerda éjszaka, majd 23-án, csütörtök reggel kitakarították a buszmegállókat (ide értve a Temesvári utcait is), valamint a metróaluljárót. Fontos szerepet játszott a közös akcióban a Volánbusz, amelynek munkatársai támogatták a rendvédelmi szervek munkáját.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a főváros forgalmas közterületein rendszeres rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Részt vett az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, miként a kezdeményezést segítették a IV. és a XIII. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Köztisztasági akció.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. Júliusban az Astoria, majd a Déli pályaudvar kerülhet sorra.

 

Az Újpest-városkapunál tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

 

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a MÁV Zrt.,

a Volánbusz Zrt.

a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányság,

a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

az Újpesti Önkormányzati Rendészet,

a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet,

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt.,

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

 

Legyenek élhetőbbek a közterek!

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a BKK korábban

 

a Széll Kálmán tér,

az Örs vezér tere,

a Boráros tér,

a Déli pályaudvar,

a Margit híd budai hídfő,

a Rákóczi tér,

az Etele tér,

a Batthyány tér,

a Határ út metróállomás,

a KÖKI,

a Nyugati pályaudvar,

a Kálvin tér,

a Népliget, legutóbb pedig

a Keleti pályaudvar közös köztisztasági akcióját szervezte meg.