A Népligetnél folytatta köztisztasági akcióját partnereivel a BKK

Budapest, 2022. május 26. – Hagyomány lett a kezdeményezésből, amelyet még 2021 elején indított útjára a Budapesti Közlekedési Központ, hogy partnereivel szoros együttműködésben megtisztítsa és élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány résztvevői kéthetente újabb és újabb helyszínen dolgoznak: ezúttal a Népligetre esett a választás, legközelebb pedig a Keleti pályaudvar következik.

Népligeti akció.

Kedvező fogadtatása van a másfél éve tartó köztisztasági és közrendvédelmi akciónak, amelyet a BKK kezdeményezett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Az összehangolt akció újabb helyszíne a Népliget és környezete volt.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai a bevált gyakorlatnak megfelelően dolgoztak. Kézi és gépi erővel május 25-én, szerda éjszaka, majd 26-án, csütörtök reggel megtisztították a villamosmegállót és a metróaluljárót.

Népligeti akció.

Fontos szerepet játszott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amely a főváros több forgalmas közterületén, így a Népliget és környékén is rendszeres rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Jelentős szerep jutott még a Népligetnél a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak, valamint a szociális munkásoknak, a Menhely Alapítvány munkatársainak.

Népligeti akció

„Összetett feladatra vállalkozott a BKK, amikor elhatározta, hogy a fővárosban közlekedők visszajelzéseire alapozva, szoros együttműködésben a partnereivel megtisztítja a forgalmas közterületeket – mondta Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője. – A »Tiszta és biztonságos Budapestért« kampány beváltotta a hozzá fűzött reményeket, amelynek a keretében már tizenhárom jelentős csomópontot tettünk élhetőbbé a városban; ám a terveink szerint a sor itt még nem ér véget. Köszönet jár mindenkinek, aki csatlakozott a kezdeményezéshez, illetve időt és energiát sem sajnált arra, hogy a jó ügy mellé álljon. De ne feledkezzünk meg róla: mindannyiunk felelőssége, hogy kulturált környezetben éljünk!”

Népligeti akció

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. Júniusban a Keleti pályaudvar és Újpest-városkapu kerülhet sorra.

 

A Népligeti köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

 

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt.,

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.).

 

Legyenek élhetőbbek a közterek!

(A grafikára kattintva a térkép nagyobb méretben jelenik meg)

 

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a BKK korábban

 

a Széll Kálmán tér,

az Örs vezér tere,

a Boráros tér,

a Déli pályaudvar,

a Margit híd budai hídfő,

a Rákóczi tér,

az Etele tér,

a Batthyány tér,

a Határ út metróállomás,

a KÖKI,

a Nyugati pályaudvar, legutóbb pedig

a Kálvin tér közös köztisztasági akcióját szervezte meg.