Közlemény

Jogerősen lezárult a BKK Zrt. korábbi vezérigazgatója, Dr. Varga Ivett által a volt munkáltatójával szemben megindított munkaügyi per. Az eljáró Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében a korábbi vezérigazgatóval 2020. májusában közölt felmondást teljes mértékben megalapozottnak és jogszerűnek mondta ki.

A Törvényszék ezzel együtt 3 millió forint összegben perköltség és eljárási illeték megfizetésre kötelezte a felperes Dr. Varga Ivettet.

Ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék megállapította azt is, hogy a BKK Zrt. „megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a főpolgármester mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a 2020. május 5. napján, a budapest.hu portálon megjelent közleményével – miszerint „cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel” – a munkaviszony megszüntetésének indokára vonatkozó valós tényt abban a hamis színben tüntette fel, mintha a felperes vezérigazgatóként nem megfelelően kezelte volna a járványhelyzetet és a munkaviszonya megszüntetése ezzel állt volna összefüggésben”.

A Törvényszék emiatt kötelezte a BKK Zrt.-t, hogy közleményben és magánlevélben fejezze ki sajnálkozását Dr. Varga Ivett felé és 500 ezer forint sérelemdíjat fizessen meg számára.

Az alperes BKK Zrt. ezúton fejezi ki sajnálkozását Dr. Varga Ivett felé, hogy a 2020. május 5. napján a budapest.hu honlapon közzétett közlemény megfogalmazásában olyan félreértésre adhatott okot, amely a közlemény elkészítőinek szándékát nem tükrözte.