P+R

A főváros legforgalmasabb pontjainál mintegy 3800 P+R parkolóhely biztosítja számodra, hogy az autó elhelyezését követően a közösségi közlekedést igénybe véve utazz tovább. A nagyobb csomópontoknál található legtöbb parkolót díjmentesen használhatod, illetve parkolóház működik a belváros közelében, az M4 metró Rákóczi tér állomásánál is.

A folyamatosan növekvő forgalom miatt a parkolásihely-igények is nőnek. A főváros és a BKK közös közlekedési stratégiájában a belső kerületek tehermentesítése az egyik legfőbb cél. A Budapesti Mobilitási Terv a közösségi közlekedés és az autós forgalom összehangolásával, továbbá a P+R hálózat fejlesztésével csökkentené az utcai parkolásihely-igényeket, ezzel összefüggésben mérsékelné a városi autóforgalmat.

Az újragondolt közlekedési tervekkel megszűnhetnek a torlódások, zöldebbé tehetjük Budapestet.

A Budapest Közút Zrt. által üzemeltetett P+R parkolókat megtalálod a metróvonalak külső végállomásainál: az Örs vezér terénél, Újpest-városkapunál, a KÖKI Terminálnál és a Pillangó utcánál is. Az M4 metróvonal Kelenföld végállomásánál majd’ 1500 férőhely áll rendelkezésre. A forgalmasabb HÉV- és vasútállomásoknál is több száz parkolóhelyet lehet igénybe venni Csepelen, valamint Kaszásdűlőnél, Cinkotánál, de Rákoscsabán és Budafokon két helyen is.

A Budapest Közút Zrt. parkolóhelyeiről az aktuális információkat itt éred el.