Első ajtós felszállási rend a BKK járatain

Számos autóbuszon és trolibuszon vezettünk be első ajtós felszállási rendet annak érdekében, hogy kiszűrjük azokat, akik illetéktelenül vennék igénybe járműveinket. Ezeken a járatokon a járművezető ellenőrzi a felszállók jegyének, bérletének utazásra jogosító okmányának érvényességét.

 

Első ajtós felszállás a 155-ös járatra

 
 

 

Az első ajtós felszállás érted van. Bevezetésével jobban kiszűrhetjük a bliccelőket vagy azokat, akik megsértik az utazási feltételeket.

 

 • Az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő járatokra több helyen felhívjuk a figyelmedet: a megállókban a menetrendeken, sőt a járművek kijelzőin is látható a „Felszállás az első ajtón” felirat.
 • Ha felszálláskor nincs érvényes jegyed vagy bérleted, azokon az autóbuszokon, trolibuszokon, amelyeken a járművezetői fülkén elhelyezett matrica jelzi, 450 forintért vásárolhatsz jegyet a járművezetőnél.
  De azt javasoljuk, hogy inkább előre vedd meg jegyedet vagy bérletedet.
  Ezt legegyszerűbben a BudapestGO applikációban teheted meg, a jegyeim menüpont alatt.
 • Kérünk, segítsd a járművezetők munkáját azzal, hogy előkészíted a jegyedet vagy bérletedet már a megállóban, hogy a jármű minél előbb elindulhasson, és utastársaiddal együtt pontosan érd el úti célodat!
  A már előre megváltott vagy a járművezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél található jegykezelő készülékkel kell érvényesíteni.
 • Ha babakocsival, kerekesszékkel vagy – ahol ez lehetséges – kerékpárral utazol, az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő járatokon is használhatod a számodra megfelelő ajtót, de utazási jogosultságodat ebben az esetben is – felszállás előtt vagy azt követően – igazolnod kell.
 • Amennyiben a végállomáson egy első ajtós felszállási rend szerint közlekedő jármű vezetője nincs a vezetőfülkében, visszaérkezése után az időközben felszálló utasok jegyét, bérletét, utazásra jogosító okmányát az indulás előtt ellenőrzi az utastérben.
 • Bizonyos esetekben (pl. rendezvények alkalmával) az első ajtós felszállási rendet a BKK felfüggesztheti. Ekkor a biztonsági szolgálat munkatársai is ellenőrizhetik a jegyedet, bérletedet, utazásra jogosító okmányodat, és tőlük vásárolhatsz vonaljegyet is.

Az utazási feltételek betartatása mindannyiunk közös érdeke. Az azt megsértők hosszú távon a Budapesti Közlekedési Központnak és ügyfeleinek – így neked is hátrányt okoznak.

 

 

Első ajtós felszállási rend az alábbi járatokon van érvényben

(egyes járatokra vonatkozó kiegészítő információk lentebb olvashatók):

 

 

 

Kiegészítő információk egyes járatokhoz:

 

 
100E

A felszállást biztonsági őrök segíthetik, vagyis a járművet csak olyan utas használhatja, aki már rendelkezik előre vagy a biztonsági őrnél váltott repülőtéri vonaljeggyel. Különleges esetként kell kezelni azokat a helyzeteket, amikor az utasforgalomra tekintettel az indulási idő megtartása érdekében a járművezető a második ajtót is kinyitva biztosítja a felszállás lehetőségét. Ebben az esetben a biztonsági őröknek a jármű második ajtajához kell állniuk és ott végezniük a felléptetést. Az autóbuszon repülőtéri vonaljeggyel lehet utazni, melynek ára 1500 forint.

 

 

 

 
70
74
75
76
78
80
83

Az első ajtós felszállási rend csak szombaton és munkaszüneti napokon érvényes.

 

 

 

 
5

Az első ajtós felszállási rend csak szombaton, vasárnap és ünnepnap van érvényben, kizárólag Budán a Döbrentei tér, illetve a Szarvas tér és a Pasaréti tér végállomás, valamint Pesten a Korong utca és a Rákospalota, Kossuth utca végállomás között.

 

 

 

 
7

Csak szombaton és munkaszüneti napokon a buszok budai szakaszán, Rudas Gyógyfürdő és Albertfalva vasútállomás között.

 

 

 
8E

Csak szombaton és munkaszüneti napokon a buszok budai szakaszán, a Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás között.

 

 

 

 

 
9

 

Az első ajtós felszállási rend csak szombaton, vasárnap és ünnepnap van érvényben, kizárólag Budán a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út, valamint Pesten a Szentkirályi utca és Kőbánya alsó vasútállomás között. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra.

 

 

 

 
72

Az első ajtós felszállási rend a Zugló vasútállomás (Hermina út) – Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út között a hét minden napján, az Orczy tér és a Szentkirály utca között szombaton, vasárnap és ünnepnapokon érvényes.

 

 

 

 
40
40B
240

Munkanapokon csúcsidőszakban az autóbuszok összes ajtója használható felszállásra.

 

 

 

 
107

Csak szombaton és munkaszüneti napokon a buszok budai szakaszán, Rudas Gyógyfürdő és Budapart állomás között.

 

 

 

 
110
112

Csak szombaton és munkaszüneti napokon a buszok budai szakaszán, a Thomán István utca és a Döbrentei tér között.

 

 

 

 
133E

Az első ajtós felszállási rend csak szombaton, vasárnap és ünnepnap van érvényben a Szent Gellért tér - Műegyetem M megálló és Nagytétény, Erdélyi utca végállomás közötti szakaszon. A Március 15. tér és Újpalota, Nyírpalota út között minden ajtó használható fel- és leszállásra.

 

 

 

 
956

Az első ajtós felszállási rend csak a szóló autóbuszokon érvényes a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között.

 

 

 

 
934
979
979A

Az első ajtós felszállási rend csak vasárnaptól csütörtökig érvényes.

 

Kérjük, hogy a megállóhelyre érkezve figyeljétek a kihelyezett menetrendi hirdetményeket és egyéb tájékoztatóinkat. Köszönjük!