Közúti forgalmi naptár

A főváros úthálózatán több száz forgalomszámláló eszköz – útpályába épített hurokdetektorok és forgalomszámláló kamerák – folyamatosan méri a közúti adatokat. A közúti forgalmi naptárban azt szemléltetjük, hogy a 2019. év azonos hónapjához képest hogyan változott a közúti forgalom mértéke. Minden naptári naphoz tartozik egy naptípus – hétköznap, szombat, vasárnap, ünnepnap – amelyek alapján összehasonlíthatóvá válnak a 2019-es és az idei adatok. Az adott nap százaléka azt mutatja meg, hogy a 2019. év azonos havi naptípusának átlagához képest hogyan változott az idei közúti forgalom nagysága.  

 

 

 

 

Adatok forrása Budapest Közút  Adatok elérhetősége 2022 januártól
Adatok feldolgozása BKK  Adatok bontása napi
Mérőműszer közúti hurokdetektorok és forgalomszámláló kamerák  

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok (1)

Felhasználói kézikönyv a közúti naptár digitális diagramhozpdf • 780.15 kb • 2022.05.13. 10:42