Fejlesztésekhez kapcsolódó mérések adatai

Információ A Budapesti Közlekedési Központ rendszeresen nyomonköveti az egyes fejlesztésekhez kapcsolódó hatásokat és forgalomváltozásokat.

Az M3-as metróvonal felújításának befejezésével lehetőség nyílt a pótlóbuszok közlekedését segítő buszsávok és közúti forgalmi sávok újragondolására az Üllői úton és a Váci úton. Ezért védett – azaz jól látható elválasztó elemekkel határolt – kerékpársávokat alakítottunk ki. A fejlesztést megelőzően és a kerékpársávok kijelölését követően rendszeresen, minden héten mértük az új infrastruktúraelemen és a keresztmetszeten megjelenő mikromobilitási forgalmat. Ezen adatokat hasonlítottuk össze a beavatkozást megelőző bázisértékekkel, így látható az új forgalmi rend hatása.
Adatok forrása Budapest Közút Zrt. Adatok elérhetősége 2023. április
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása hetente
Mérés módja Kamerakép analízis 

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz.

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez.

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre.

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről.

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!