100E reptéri járat forgalmi adatai

Budapesten 2021 június közepe óta újra közlekedik repülőtéri gyorsjárat 100E jelzéssel a Liszt Ferenc Airport 2 és a Deák Ferenc tér M között. A repülőtér és a belváros között közlekedő autóbuszokon utazók számát a járművezetők folyamatosan rögzítik: indulást követően azonnal elküldik a központnak, ezáltal szükség esetén rögtön be tudunk avatkozni a 100E közlekedésébe. 
A gyűjtött adatokat heti bontásban összegezzük, így meg tudjuk állapítai az utasforgalmi tendenciákat, melyek a menetrendi módosítások (pl. sűrítés, üzemidő-bővítés) alapjait képezik.

 

 

 

Adatok forrása ArrivaBus Kft. Adatok elérhetősége 2021 júniustól
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása heti
Mérés módja járművezetők indulás utáni azonnali adatszolgáltatása  

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

100E autóbusz

 

Akár 40 perc alatt a központban! Közvetlen autóbuszjárat a repülőtérről a belvárosba.

 

A 100E közvetlen repülőtéri járat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér, Budapest meghatározó közlekedési csomópontja között közlekedik, érinti a Kálvin teret is, amelyik a főváros másik fontos pontja. A hét minden napján közlekedik.

 

 

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!