Idén nyáron is szabad a rakpart

Budapest, 2024. július 16. – Közel egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 26-tól augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között.

 

 

Idén nyáron is közel egy hónapra megnyitják Budapest egyik legszebb panorámájú közterét a pihenni, mozogni és kikapcsolódni vágyók számára. Július 26-án péntektől – a már megszokottnak mondató hétvégi megnyitáson túl, ami a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érinti – három héten át, augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti Pesti alsó rakpartot.

 

Nyári rakpartnyitás.

 

Erre az útszakaszra július 26-tól a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.

 

Tovább zöldül a rakpart

A megnyitással egy időben, térben elválasztva a következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart – már a megújítás végleges terveihez illeszkedő – zöldítése is a BKM Zrt beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően.

A lezárás ideje alatt a megnyitott rakpart szakaszon számos kulturális program is várja az érdeklődőket.