Gyakori kérdések a MOL Bubiról

 A MOL Bubiról

Mi a MOL Bubi?

A MOL Bubi a BKK közösségi közlekedési szolgáltatása, amely az év minden napján 0–24 óráig igénybe vehető, környezettudatos és gyors választás a városi közlekedéshez. A közbringarendszer ügyfelek által használható része a MOL Bubi applikáció, a 178 gyűjtőállomás, a 2060 kerékpár, a szolgáltatási terület közúthálózata, a BudapestGO applikáció és a BKK Ügyfélszolgálata. A közösségi kerékpárok rendelkezésre állását és a szolgáltatás minőségét a BKK szolgáltatási szerződései garantálják.

Hogyan működik a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás?

Töltsd le a MOL Bubi applikációt, regisztrálj, és a neked megfelelő díjtermék kiválasztása után már utazhatsz is. Az applikáció segítségével könnyen felveheted az almazöld bringákat a 178 gyűjtőállomás egyikén. Érvényes bérlettel az utazás első 30 perce minden egyes alkalommal díjmentes. 30 percet meghaladó folyamatos használat esetén külön használati díjat kell fizetned, melynek összege 40 forint/perc.

A MOL Bubi közbringa-szolgáltatást havi vagy éves MOL Bubi bérlettel vagy percalapú használati díjjal veheted igénybe. Kerékpárt a MOL Bubi applikáció segítségével lehet felvenni. A percalapú használati díj összege 40 forint/perc. Ha barátokkal vagy ismerősökkel együtt utaznál, egyidejűleg akár két kerékpárt is felvehetsz. A 30 percen túli folyamatos használatért külön használati díjat kell fizetni, melynek összege 40 forint/perc.

A MOL Bubi használatáról további infókat a Hogyan működik? menüpontban olvashatsz.

Regisztráció és belépés

Regisztrációkor kötelező MOL Bubi díjterméket vásárolnom?

Nem kötelező. A díjtermékvásárlást a regisztrációs folyamatot követően bármikor elindíthatod.

Mi a teendő, ha elfelejtettem a PIN-kódomat?

A MOL Bubi applikációban és a honlapon a Bejelentkezés menüpontban tudsz igényelni új PIN-kódot, melyet automatikusan küldünk SMS-ben, a regisztrációkor megadott telefonszámra. Elfelejtett PIN-kód esetén segítséget kérhetsz továbbá a BKK Központi Ügyfélszolgálatán és a BKK telefonos ügyfélszolgálatán keresztül a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon.

Ha a korábbi MOL Bubi applikációban volt regisztrációm, az megmaradt, vagy újra kell regisztrálnom?

Az új MOL Bubi rendszerbe az előző regisztrációddal nem tudsz bejelentkezni. Kérjük, regisztrálj ismét.

Használat

Hogyan lehet felvenni a kerékpárt?

A kerékpárokat csak a MOL Bubi applikációval használhatod, amelyet a Google Play, az Apple Store, illetve a Huawei appgalleryből is letölthetsz. A bringákat az applikációban található QR-kód-olvasóval vagy a kerékpáron – a hátsó sárvédő tetején és a nyeregvázcsövön – található 6 jegyű sorszám beírásával tudod felvenni.

Mi az okoslakat?

Az okoslakat a MOL Bubi kerékpárok hátulján, a nyeregvázcső alatt található szerkezet, amely a biciklik felvételéért és leadásáért felel. Felvételnél az okoslakat hangos kattanással automatikusan nyílik. A kerékpár lezárásához, illetve parkoltatásához a lakat kék gombját szükséges ütközésig lenyomnod. Fontos! Ha parkolni szeretnél a kerékpárral, azt mindenképpen jelezd az applikációban, még mielőtt a lakat gombját lenyomod.

Hogyan lehet felvenni a kerékpárt, ha a MOL Bubi applikáció nem olvassa be a QR-kódot?

Amennyiben nem sikerült a QR-kódot beolvasni, írd be a felvenni kívánt kerékpár 6 jegyű sorszámát az applikációba. Figyelem! Csak akkor indítsd el a kerékpár felvételét, ha azonnal használni is akarod, hiszen az okoslakat automatikusan kinyílik, és azonnal elkezdődik a használati idő számlálása.

Hogyan lehet felvenni a kerékpárt, ha sem a kerékpáron található 6 jegyű sorszám, sem a QR-kód-olvasó nem működik?

Ha egyik lehetőség sem működik, akkor az a kerékpár nem használható (ennek oka legtöbbször az előző ügyfél által leadott hibajelentés). Kérjük, hogy ilyenkor jelezd a hibát a MOL Bubi applikáció Hibát észleltél? menüpontjában, vagy a BKK telefonos ügyfélszolgálatán keresztül a hét minden napján 6 és 24 óra között a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon.

Hogyan tudom visszaadni a kerékpárt?

Kerékpárt visszaadni és a használatát befejezni a városszerte található 178 gyűjtőállomásnál tudod úgy, hogy a bringák hátulján található okoslakat kék gombját ütközésig lenyomod. Sípszó jelzi, ha a lakat sikeresen lezárult, és az applikációban is megjelenik az utazás befejezésének időpontja. A korábbi utazásaidat a Használati előzmények menüpontban követheted nyomon.

Mit tegyek, ha nem záródik az okoslakat, hiába nyomom le a kék gombot?

Amennyiben az okoslakat nem záródik le, először próbáld megmozgatni a kerékpár hátsó kerekét, mert lehetséges, hogy egy küllőben akadt meg a zár. Ezt követően az alkalmazásban nyomj rá a „Lakat újranyitása” gombra. Ha ezt követően sem nyílik, óvatosan mozgasd meg picit, és az előző lépéseket megismételve próbáld újra kinyitni a lakatot. Érdemes lehet a lakat nyitását kézzel is segíteni. Ha ezután sem sikerülne lezárnod a lakatot, hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között hívd a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Ha éjszaka, 0 és 6 óra között tapasztalsz ilyen hibát, kérjük, hogy használd a MOL Bubi alkalmazás „Hibát észleltél?” menüpontját.

Mit tegyek, ha nem nyílik az okoslakat, de az applikáció szerint sikeres a felvétel?

Amennyiben az okoslakat nem nyílik, hiába jelez sikeres felvételt az applikáció, először mozgasd meg a kerékpár hátsó kerekét, mert lehetséges, hogy egy küllőben akadt meg a zár. Ha ezután sem nyílik ki az okoslakat, hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között hívd a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Ha éjszaka, 0 és 6 óra között tapasztalsz ilyen hibát, kérjük, hogy használd a MOL Bubi alkalmazás „Hibát észleltél?” menüpontját.

Hol találom a kerékpár lezárásához szükséges okoslakat kék gombját?

A kerékpár hátulján, a támvillán (a nyereg alatt, a nyeregvázcső mögött), a hátsó sárvédő első részénél találod az okoslakat kék gombját.

Mi a MOL Bubi használatának alsó korhatára?

A MOL Bubi közbringa-szolgáltatást a 16. életévét betöltött személy veheti igénybe.

Hogyan használhatom a kormányon található telefontartót?

A telefonodat a telefontartó jobb oldalán található rögzítőcsavarral tudod rögzíteni. Lazítsd ki a rögzítőcsavart, tedd a tartóba a telefonodat, majd szorítsd meg a csavart. A telefontartót mindenki a saját felelősségére használhatja. Figyelem! Tartósan göröngyös burkolaton – különösen macskaköves úton – a telefontartó rögzítőcsavarja kilazulhat. Felhívjuk figyelmedet, hogy kerékpározás közben tilos kézben tartott mobiltelefont használni!

Hány kerékpárt vehetek fel egy regisztrációval egyidejűleg?

Ha barátokkal vagy ismerősökkel együtt vennéd igénybe a szolgáltatást, egyidejűleg két kerékpárt vehetsz fel.

MOL Bubi bérlettel a 30 percen túli folyamatos használatért külön használati díjat kell fizetni, melynek összege 40 forint/perc.

Ugyanoda kell visszavinnem a kerékpárt, ahonnan felvettem?

A kerékpárt bármelyik MOL Bubi gyűjtőállomáson visszaadhatod, nem szükséges a felvétel pontjára visszavinned. A MOL Bubi gyűjtőállomások helyszíneit az applikációban vagy a honlapon, a Térkép menüpontban találod. Ha nem MOL Bubi gyűjtőállomáson adod le a kerékpárt, akkor 5000 forint állomáson kívüli lezárási felárat kell fizetned.

Mit tegyek, ha nincs szabad dokkolóállás a gyűjtőállomáson?

Ha nincs szabad dokkolóállás, a kerékpárt a gyűjtőállomás területén belül – a MOL Bubi terminál mellett, a vonallal jelzett területen – támaszd ki, és az okoslakat lezárásával fejezd be a használatot.

Mit tegyek, ha nincs kerékpár a gyűjtőállomáson?

A kerékpárok rendelkezésre állását (a szolgáltatási területen belüli újraelosztásukat) a BKK garantálja: a háttérrendszer automatikusan jelzi, ha azt érzékeli, hogy valamelyik gyűjtőállomás üres. A háttérrendszerrel összhangban logisztikai csapatunk a nap 24 órájában mozgatja a kerékpárokat, hogy lehetőleg egyik gyűjtőállomás se legyen üres. Ha ennek ellenére sem találsz kerékpárt a gyűjtőállomáson, kérjük, sétálj át egy másik, a közelben található gyűjtőállomásra. Indulás előtt könnyen ellenőrizheted az applikációban, illetve a honlap Térkép menüpontjában is, hogy egy adott gyűjtőállomáson éppen hány kerékpár található.

Hogyan működik a sebességváltó?

A kerékpárok háromsebességes agyváltóval rendelkeznek. A markolatváltó a kormány jobb oldalán található. A sebességváltás helyes módja az autókban megszokott kézi sebességváltáséhoz hasonló: váltás közben a pedálozást szüneteltetned kell. Pedálozás közben nem működik a sebességváltás.

Hogyan állítható az ülésmagasság?

A kerékpár biztonságos kitámasztása után oldd ki a nyeregvázcső tetején található gyorszárat, majd rögzítsd a nyerget a neked megfelelő magasságban.

Honnan tudhatom, hogy hány perce használom a kerékpárt?

Az applikációban másodpercre pontosan tudod követni, hogy az aktuális utazásod mennyi ideje tart.

Hol tudom megnézni a korábbi utazásaimat?

Miután bejelentkeztél a fiókodba, az applikációban és a honlap Használati előzmény menüpontjában nyomon követheted a korábbi utazásaidat.

Mi történik, ha nem a gyűjtőállomáson zárom le az okoslakatot?

A MOL Bubi bringát az applikációban vagy a honlap Térkép menüpontjában látható bármelyik gyűjtőállomáson leadhatod. Amennyiben mégis a gyűjtőállomáson kívül adod le a kerékpárt, 5000 forint állomáson kívüli lezárási felárat kell fizetned.

Használható a MOL Bubi az applikáció nélkül?

A MOL Bubi szolgáltatást kizárólag a MOL Bubi applikációval veheted igénybe.

Mennyi ideig parkolhatok a kerékpárral?

A használat időtartama alatt a parkolás ideje nincs korlátozva.

De ne feledd! Amikor a MOL Bubival parkolsz, az beleszámít a használat idejébe, tehát a parkolási idő alatt is pörög a díjszámláló. Figyelem! Egyidejűleg maximum két óráig veheted igénybe a szolgáltatást.

 

MOL Bubi díjtermékek és vásárlás

Milyen MOL Bubi díjtermékek közül választhatok?

A MOL Bubi szolgáltatást havi és éves MOL Bubi bérlettel, valamint percalapú használati díjjal veheted igénybe. Részletesebb információt a honlapon, a Díjszabás menüpontban találhatsz.

Hol vásárolhatom meg a MOL Bubi díjtermékeket?

A díjtermékeket a MOL Bubi applikációban, illetve a MOL Bubi honlapján tudod – a regisztrációt követően – bankkártyával megvásárolni. Személyes vásárlásra nincs lehetőség.

Hogyan lehet a MOL Bubi bérletet kifizetni?

A MOL Bubi díjtermékeket kizárólag bankkártyával lehet megvásárolni. Fizetéshez a Felhasználói fiókban szükséges megadnod a használni kívánt bankkártya adatait. A rendszer által elfogadott kártyatípusokat a MOL Bubi ÁSZF 3. sz. melléklete tartalmazza.

Igényelhető-e áfás számla a vásárlásról?

A MOL Bubi háttérrendszere minden díjtermékvásárlásról, illetve használati díjjal járó utazásról automatikusan e-számlát küld a Felhasználói fiókban megadott e-mail-címre. A díjtermékvásárlásról azonnal, míg a használati díjak elszámolásáról napi szinten összesítve, a rá következő nap elején készül számla. A BKK Zrt.-nek nem áll módjában papíralapú számlát kiállítani.

Kérhetem-e cégnévre a díjtermékem számláját?

Igen, kérheted. Vedd figyelembe azonban, hogy a BKK a MOL Bubi szolgáltatás díjtermékeiről e-számlát állít ki, amelyet a regisztrációkor megadott e-mail-címre küld el.

Amennyiben a Felhasználó egy jogi személy nevére kéri az e-számla kiállítását, úgy az e-számla továbbítása a Felhasználó felelőssége a jogi személy hivatalos e-számla-fogadó e-mail-címére. Kérjük, „céges számlához” a jogi személy saját adószámát add meg, tehát semmiképpen NE a csoportos adószámát (CSASZ-t, amelynek a középső számjegye 5).

Szükséges regisztrációs díjat fizetnem? // Mi a bankkártya-regisztrációs díj?

Amennyiben a percalapú használatot választod, vagy kupont szeretnél beváltani, akkor az első használatkor 120 forint bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetned. Ez azért szükséges, hogy a fizetési rendszer ellenőrizhesse, valósak-e a bankkártyaadataid. A bankkártya-regisztrációs díj tartalmazza a kártyaregisztrációt követő legelső utazásod első 3 percének díját, tehát a percalapú használati díj fizetése csak ezt követően – a harmadik perc után – kezdődik. Amennyiben nem használod ki ezt a lehetőséget a fizetést követő kerékpározásnál elveszik a kedvezmény. 

Ha másik bankkártyával szeretnéd használni a MOL Bubit, akkor az újonnan rögzített bankkártya első használatakor is szükséges megfizetned a bankkártya-regisztrációs díjat. 

MOL Bubi bérlet vásárlásakor alapesetben nem kell bankkártya-regisztrációs díjat fizetned. Akkor azonban kell, ha a MOL Bubi bérlet érvényességi ideje alatt lejárna a bankkártyád érvényessége. A rendszer használatához szükséges az új bankkártyád adatait rögzíteni a fiókodban, és a rendszer ekkor – tehát az új bankkártya rögzítése esetén – számlázza ki a bankkártya-regisztrációs díjat, amelynek összege egyszeri 120 forint, és tartalmazza a kártyaregisztrációt követő legelső utazásod első 3 percének díját. Bérlet vásárlásakor a fizetést követő első alkalommal tehát 33 percig díjmentesen tekerhetsz. Amennyiben nem használod ki ezt a lehetőséget, akkor a kedvezmény elveszik.

Érvényes MOL Bubi bérlettel mennyi ideig utazhatok díjmentesen?

Érvényes MOL Bubi bérlettel a szolgáltatás az első 30 percben minden egyes alkalommal díjmentes. 30 percen túli folyamatos használat esetén kell fizetned külön használati díjat is, melynek összege 40 forint / perc. Havi- vagy éves bérlettel 2 kerékpárt vehetsz fel egy időben, mindkettő használata az első 30 percben díjmentes.

Mit jelent a használati díj?

Érvényes bérlettel a MOL Bubi szolgáltatás használata az első 30 percben minden egyes alkalommal díjmentes. 30 percen túli folyamatos használat esetén kell fizetni külön használati díjat is, melynek összege 40 forint/perc. Percalapú használatkor minden megkezdett perc után 40 forint/perc használati díjat kell fizetned.

Mikor terhelik meg a bankkártyámat?

Díjtermékvásárlás (MOL Bubi havibérlet, éves bérlet és a percalapú használathoz kapcsolódó bankkártya-regisztrációs díj) esetén azonnal, míg a használati díjaknál napi szinten összesítve, a következő nap elején terhelik meg a bankkártyádat.

A bankkártyaadatokat az OTP Mobil Kft. (Cg. 01-09-174466; székhely: 1143 Budapest, Hungária krt. 17–19.; a továbbiakban: Simple) tárolja és kezeli az Adatkezelési tájékoztatója https://simplepay.hu/wp-content/uploads/2021/01/SimplePay_b2c_adatkezelesi_tajekoztato_hun_20210114.pdf alapján. A BKK Zrt. nem tárol bankkártyaadatokat, és azokat nem kezeli. A bankkártya mentésével hozzájárulsz ahhoz, hogy a Simple a kártyaadatokat elmentse, továbbá elfogadod az OTP Bank Adatkezelési tájékoztatóját. Amennyiben a kártyád adatait törölnéd, azt a jelen Tájékoztató szerinti elérhetőségeken megteheted. A Simple által generált azonosító kód elküldésével jelezzük a banknak a bankkártya adatok törlésére vonatkozó igényedet, és a továbbiakban a Simple a saját eljárásrendje és a fentiekben hivatkozott adatkezelési tájékoztatója alapján gondoskodik a szükséges intézkedések megtételéről. Törlési igényed kapcsán a Simple felé a törlendő kártya azonosításához szükséges kártyaazonosító kódon kívül más személyes adatot nem továbbítunk.

Ha 30 percen belül visszaadom a kerékpárt az egyik gyűjtőállomáson, majd ott azonnal felveszek egy másikat, díjmentesen használhatom tovább?

Igen, megteheted. Érvényes bérlettel ugyanis az utazás első 30 perce minden egyes alkalommal díjmentes. Amennyiben a kerékpárt 30 percen belül valamelyik gyűjtőállomáson visszaadod, majd ott rögtön egy másikat veszel fel, a díjmentes 30 perced újraindul. Figyelem! Ha ugyanazt a kerékpárt vennéd fel újra, amelyiket leadtad, várnod kell, amíg a háttérrendszerben frissül az adott kerékpár státusza. Egyidejűleg több (legfeljebb kettő) kerékpár leadása és felvétele esetén ez akár percekig is tarthat.

Mi történik, ha a bankkártyaterheléskor nincs elég fedezet a megadott bankkártyán?

Ha fedezethiány miatt nem sikerül a díjak terhelése, a Felhasználói fiókod inaktívvá válik. Ez azt jelenti, hogy mindaddig, amíg nem egyenlíted ki a fennálló tartozásodat, nem lehetséges további kerékpár(oka)t felvenned. Esetleges tartozásodat a MOL Bubi weboldalán vagy az alkalmazásban, bejelentkezés után a „Jegyvásárlás” menüpontban bankkártyával tudod kiegyenlíteni. Figyelem! A MOL Bubi fiókodhoz azt a bankkártyát rendeljük hozzá, amelyikkel a tartozásod összegét befizetted.

Mit tegyek, ha nem sikerül regisztrálnom a bankkártyámat?

Kérjük, ellenőrizd a tranzakció során megadott adataid helyességét. Amennyiben minden adatot helyesen adtál meg, a visszautasítás okának kivizsgálása érdekében lépj kapcsolatba a kártyakibocsátó bankoddal vagy az OTP Mobil ügyfélszolgálatával.

Ha továbbra sem sikerül regisztrálnod a bankkártyádat, azt javasoljuk, hogy próbáld meg másik kártyával.

Hogyan mondhatom le a MOL Bubi havibérlet automatikus meghosszabbítását?

A MOL Bubi applikációban vagy a MOL Bubi honlapján, a fiókodba lépve, az aktuális havibérletedre kattintva mondhatod le a bérlet automatikus meghosszabbítását legalább egy nappal a bérlet érvényességének lejárta előtt. Ha ezt nem teszed meg, akkor a meglévő havibérleted lejáratát követően a rendszer a regisztrációkor megadott bankkártyádról levonja az új havibérlet árát, és az megjelenik a fiókodban.

 

Díjtermékek vásárlásával kapcsolatos tudnivalók

Meddig érvényes a bérlet?

A bérletek érvényességi ideje a MOL Bubi havibérletnél a vásárlás idejétől (óra, perc) számított 1 hónap (31 nap), a MOL Bubi éves bérlet 12 hónap elteltével jár le. A bérlet érvényességét ellenőrizheted a MOL Bubi applikációban vagy a Felhasználói fiókodban, a honlapon.

Mi a teendő, ha lejárt a bérlet érvényessége?

Amennyiben a bérlet érvényességi ideje lejár, MOL Bubi havibérlet esetén a rendszer automatikusan megújítja és hozzáadja az új MOL Bubi havibérletet a Felhasználói fiókhoz. Éves MOL Bubi bérletnél a rendszer nem újítja meg automatikusan a bérletet. Figyelem! Ilyen esetben a további használat új bérlet vásárlásáig percalapú használattal történik.

Miben különbözik a Percalapú használat a MOL Bubi bérlettől?

Ha csak alkalmanként vennéd igénybe a MOL Bubi szolgáltatást, válaszd a percalapú használatot, és a regisztrációt követően 40 Ft/perc díjért tekerhetsz. A bankkártya regisztrálásakor kifizetett egyszeri 120 Ft-os bankkártya-regisztrációs díj tartalmazza az első 3 perc utazást. Ha rendszeresen használnád a szolgáltatást, akkor a bérlettermékeink közül érdemes választanod. Havibérlettel vagy éves bérlettel minden megkezdett utazás első 30 perce díjmentes, 30 percen túli folyamatos használat esetén kell fizetned külön használati díjat is, melynek összege 40 forint/perc.

 

Ha gond adódna

Mit tegyek, ha a regisztrációkor véletlenül téves adatot rögzítettem, vagy megváltoztak az adataim?

Az adataidat megváltoztathatod az applikációban vagy a MOL Bubi honlapján a bejelentkezésedet követően. A regisztrációkor megadott telefonszám változtatásához hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy írj a [email protected] e-mail-címre.

Mit kell tennem, ha elfelejtettem a PIN-kódomat?

A bejelentkezéshez szükséges PIN-kódot SMS-ben küldjük el a regisztrációkor megadott telefonszámodra. Ha elfelejtetted, új PIN-kódot tudsz igényelni az applikáción vagy a honlapon keresztül is. Ha az új PIN-kóddal sem enged belépni a rendszer, kérjük, hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon.

Hol lehet hibát bejelenteni és/vagy panaszt tenni?

Kérjük, hogy hibát, illetve panaszt a honlapon a Felhasználói fiókodba lépve menüpontban jelents. Ezenkívül lehetőséged van hibabejelentésre a BKK Ügyfélközpontjaiban, a BKK Telefonos Ügyfélszolgálatán a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, illetve a [email protected] vagy a [email protected] e-mail-címen. A MOL Bubi applikációban leadott hibákra a BKK nem minden esetben ad választ.

Hová fordulhatok, ha kérdésem van?

Amennyiben kérdésed van, kérjük, hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Személyes segítségnyújtásért a BKK ügyfélközpontok munkatársaihoz fordulhatsz, illetve írj nekünk a [email protected] vagy a [email protected] e-mail-címre.

A panaszra mennyi idő múlva kapok választ?

Az írásban, telefonon vagy személyesen jelzett panaszra – a Fogyasztóvédelmi törvény előírásainak megfelelően – 30 napon belül köteles válaszolni a BKK ügyfélszolgálata.

Mi a teendő, ha sikertelen volt a pénzügyi tranzakció?

Sikertelen pénzügyi tranzakció esetén, kérjük, ellenőrizd a tranzakció során megadott adataid helyességét. Amennyiben minden adatot helyesen adtál meg, a visszautasítás okának kivizsgálása érdekében lépj kapcsolatba a kártyakibocsátó bankoddal.

Fontos! Használati díjak fizetése és havibérlet-megújítás esetén automatikusan történik a bankkártya terhelése, ezért a bankkártyát tokenizálva tároljuk. Kérjük, gondoskodj arról, hogy a szükséges fedezet mindig a rendelkezésedre álljon.

Bővebb információkért lépj kapcsolatba a kártyakibocsátó bankoddal vagy az OTP Mobil ügyfélszolgálatával.

Mit tegyek, ha használat közben meghibásodik a kerékpár?

Kérjük, hogy a meghibásodott kerékpárt vidd a hozzád legközelebbi MOL Bubi gyűjtőállomásra, és jelentsd be a hibát a MOL Bubi applikáció „Hibát észleltél?” menüpontjában, vagy mondd el a BKK telefonos ügyfélszolgálatának hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Ezeken kívül, kérjük, fordítsd meg a nyerget, jelezve a többieknek, hogy az adott kerékpár hibás. Amennyiben a kerékpár olyan mértékben megsérül, hogy nem lehet visszavinni a legközelebbi gyűjtőállomásra, akkor is jelentsd a hibát a BKK telefonos ügyfélszolgálatának; ők tájékoztatnak arról, hogy mit kell tenned.

Mi a teendő, ha használat közben defektet kap, és leereszt a gumi?

Kérjük, hogy a defektes kerékpárt vidd a legközelebbi MOL Bubi gyűjtőállomásra, és jelentsd be a MOL Bubi applikáció „Hibát észleltél?” menüpontjában, vagy hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Ezeken kívül, kérjük, fordítsd meg a nyerget, jelezve a többieknek, hogy az adott kerékpár hibás.

Mit tegyek, ha ellopták tőlem a használatban lévő kerékpárt?

A kerékpárért a használat teljes időtartama alatt a felhasználó a felelős. A kerékpárlopást jelentsd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatán a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy a MOL Bubi alkalmazás „Hibát észleltél?” menüpontjában.

Utasbiztosítás vagy baleset-biztosítás jár-e a díjtermékekhez?

A BKK a MOL Bubi közbringa-szolgáltatást igénybe vevőkre nem köt általános utas- vagy baleset-biztosítást. Ugyanez igaz a harmadik félnek okozott károkkal kapcsolatos felelősségbiztosításra. Ha szükségesnek tartod, azt javasoljuk, köss egyéni biztosítást. A legtöbb bankkártyához kapcsolódik valamilyen típusú biztosítás, illetve a háztartási biztosítások is tartalmaznak felelősségbiztosítást. A Felhasználó más módon is biztosított lehet, ha bármelyik klubtagsága biztosítási díjat is tartalmaz (pl. ha tagja a Magyar Kerékpárosklubnak, ahol a megfelelő tagsági díj befizetési dátumát követő hónap 1. napjától él a biztosítása a közlekedési káreseményekre, valamint rendelkezik károkozói felelősségbiztosítással is).

Nem tudok regisztrálni, mert a telefonszámon már létezik Felhasználói fiók. Mit tegyek?

Hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy keresd fel személyesen bármelyik BKK-ügyfélközpontot.

Mi történik, ha a regisztrációkor rossz telefonszámot adtam meg?

Kérjük, regisztrálj újra a helyes telefonszámmal, a folytatáshoz szükséges PIN-kódot a megadott telefonszámra küldjük.

Nem érkezik meg SMS-ben a 6 számjegyű PIN-kód. Mi a teendő?

Hívd hétfőtől vasárnapig 6 és 24 óra között a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy keresd fel személyesen bármelyik BKK-ügyfélközpontot.

Miért nem jelenik meg a MOL Bubi bérletvásárlásának lehetősége?

MOL Bubi bérleteket kizárólag magyarországi lakcímmel lehet igénybe venni. Amennyiben külföldi lakcímet adtál meg, ez a lehetőség inaktív marad számodra!