BKK-járatok forgalmi adatai

Információ Budapesten több száz, a forgalom mérésére is alkalmas jármű (autóbusz, trolibusz, villamos) közlekedik, amelyek teljeskörű képet adnak az egyes viszonylatok forgalmi adatairól. Néhány kiválasztott, reprezentatív vonalon folyamatos szenzoros utasforgalmi adatgyűjtést végzünk, hogy a főváros közösségi közlekedési szokásainak változásait nyomon tudjuk követni. A felületen láthatóak az adott vonal megállóhelyei között mért munkanapi utasforgalmának, illetve a megállóhelyek le- és felszállószámainak adatai. A forgalmi adatokat interaktív térképen jelenítjük meg, de látható az egész vonal teljes utasforgalma is. Az adatok rendszeres mérésének köszönhetően a közösségi közlekedési hálózaton fellépő változásokat folyamatosan nyomon tudjuk követni és a szolgáltatást az utazási igényekhez tudjuk igazítani.
Adatok forrása BKV Zrt. Adatok elérhetősége 2023. májustól
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása napi
Mérés módja Infravörös érzékelésen alapuló utasszámláló berendezéssel

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz.

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre.

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről.

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok (1)

Felhasználó kézikönyv az 5-ös busz utasforgalmi adataihozpdf • 3.45 mb • 2024.01.18. 09:25