Változik a hűvösvölgyi villamosvonalon augusztus 10-től 18-ig a villamosok közlekedése

Budapest, 2024. augusztus 8. – A hűvösvölgyi villamosok karbantartás miatt nem közlekednek augusztus 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, valamint augusztus 12-től 18-ig, hétfőtől vasárnapig Hűvösvölgy és Budagyöngye között. A villamosok helyett Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között 61-es jelzéssel pótlóbusz jár augusztus 10-e, szombat és 18-a, vasárnap között.

 

56A villamos

 

A hűvösvölgyi villamosvonalon augusztus 10-től, szombattól 18-ig, vasárnapig több helyszínen garanciális javítási munkát, Budagyöngye megállóhelyen Hűvösvölgy felé akadálymentesítést végez a BKV Zrt., ezért változik az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A és a 61-es villamosok közlekedése.

 

2024. augusztus 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap:

  • Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között szünetel a villamosközlekedés, az eljutást a 61-es jelzésű pótlóbusz biztosítja.
  • Az 56A és a 61-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek a Móricz Zsigmond körtér M végállomás és a Széll Kálmán tér M között.
  • Az 59-es villamos nem közlekedik, helyette az 59A villamos jár egész nap a Márton Áron tér és a Széll Kálmán tér között. Az 59A villamosra a Széll Kálmán téren a 17-es villamos Savoya Park irányú megállóhelyén lehet felszállni.
  • A villamosok pótlására 61-es jelzéssel pótlóbusz indul a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között.

 

2024. augusztus 12-től 18-ig, hétfőtől vasárnapig:

  • Hűvösvölgy és Budagyöngye között szünetel a villamosközlekedés, az eljutást a 61-es jelzésű pótlóbusz biztosítja.
  • Az 56-os, az 56A és a 61-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek a Városház tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér M végállomás és Budagyöngye között.
  • A 61-es jelzésű pótlóbusz változatlanul a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között közlekedik.

 

A 61-es pótlóbuszok közlekedésének gyorsítása érdekében a karbantartás idején buszsávot létesítenek a Hűvösvölgyi úton a Furulya utca előtt lévő középszigettől a Versec sorig a centrum irányába, ezen kívül a Kelemen László utca és Budagyöngye közötti jelzőlámpás kereszteződésekben programmódosítással megnövelik a Hűvösvölgyi úti főirány kapacitását.

 

A munkák miatt közúti korlátozások várhatók:

  • A Budagyöngye villamosperon átépítése miatt várhatóan augusztus 10-e és 12-e között a Szilágyi Erzsébet fasoron a villamosperonnal érintett szakaszon időszakosan kétszer egy forgalmi sáv lesz járható; a munkaterület előtt sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítani.
  • Javítási munkát végeznek augusztus 10-étől az Akadémia P+R-hez vezető villamosátjáróban annak teljes lezárása mellett, ezért a Hűvösvölgyi útról a P+R parkoló, valamint ehhez kapcsolódóan a Hidász utca a Hűvösvölgyi út felől nem lesz elérhető a P+R parkolón keresztül. A P+R parkoló zsákutca lesz a munkavégzés idején, csak a Hidász utca felől lehet megközelíteni. Az Akadémiánál lévő átjárót a kivitelező várhatóan augusztus 21-én 7 órától nyitja meg a gépjárműforgalom előtt.