Közösségi közlekedéssel a Margitszigetre

Budapest, 2024. augusztus 7.  Indulj közösségi közlekedéssel a Margitszigetre! A helyszín a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont metróállomások között közlekedő 26-os busszal érhető el a legegyszerűbben. Ráadásul a BKK a nyári időszakban sűrűbben és nagyobb kapacitású buszokkal közlekedteti a járatot, ezzel segítve a szigetre közlekedőket, kikapcsolódni vágyókat.

 

Margitsziget

 

A nyári időszakban a Margitszigetre látogatók közlekedésének segítése érdekében a BKK a Margitszigetet kiszolgáló, Göncz Árpád városközpont és Nyugati pályaudvar között közlekedő 26-os autóbuszt hétköznap és hétvégén is sűrűbben és a nagyobb kapacitású, alacsonypadlós járművekkel közlekedteti. Ezzel könnyebben és kényelmesebben elérhetővé válik a Margitsziget, többek között a kiemelt forgalmat vonzó Palatinus fürdő, Szabadtéri Színpad és Hajós Alfréd uszoda is.

A hétvégi időszakban, tovább segítve a Margitszigetre történő eljutást, 226-os autóbusz is közlekedik a Margitszigeten keresztül Óbuda és Nyugati pályaudvar között.

A 26-os és 226-os busz menetrendje a BKK oldalán érhető el. Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.