A 9-es buszt ellenőrizte a rendőrség és a BKK – újabb közös akció a biztonságért

Budapest, 2024. augusztus 8. – Folytatódott a közös fővárosi járatellenőrzési akció: a BRFK és a BKK munkatársai augusztus 7-én, szerdán kiemelten ellenőrizték a 9-es autóbusz utasait, a megállóit, valamint azok környezetét. A Sziget Fesztivál első napjához is kapcsolódó összehangolt kezdeményezés a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének része, amelynek célja, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

BRFK-BKK járatellenőrzés.

 

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK augusztus 7-én: jegyellenőrök és rendőrjárőrök ellenőrizték összehangoltan a 9-es buszon utazókat, valamint megállóit és azok környezetét, beleértve az M3-as metró Deák Ferenc téri állomásának kijáratát. A Sziget Fesztivál első napjához kapcsolódva az ellenőrök és járőrök a járat óbudai szakaszán is nagy létszámban jelentek meg.

 

A szerdai akcióban

  • a BKK-ellenőrök műszakonként 3-3 csoportban ellenőrizték az utazási jogosultságot, kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt járatra és környezetére, ennek során két embert elfogtak, akiket szabálysértési elzárás miatt már köröztek, illetve az egyik megállóban egy személyt koldulás szabálysértés miatt helyszíni bírságban részesítettek.

 

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék a járatellenőrzések hatékonyságát.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban. Legutóbb az M2-es metró vonalát, az állomásokat, valamint azok környezetét ellenőrizte a rendőrséggel a BKK.

A BRFK, a FÖRI, a BKV és a BKK munkatársai – a mindennapi alapfeladataikon felül – korábban kiemelten ellenőrizték a 99-es buszt és megállóit, július végén pedig a 9-es autóbusz, valamint a 72-es és a 83-as trolibusz vonalaira fordítottak jelentős figyelmet.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ