Nagytakarítás a Batthyány téren – így dolgozott partnereivel a BKK

Budapest, 2023. október 12. – A Batthyány téren folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb, október 26-án az Ecseri út metróállomás következik.

Köztisztasági kezdeményezés a Batthyány téren.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését.

Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ez alkalommal a Batthyány tér és környezete volt. Az október 12-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontja.

Köztisztasági kezdeményezés a Batthyány téren.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a teret, az ott lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót.

A takarítást a BKV Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. munkatársai segítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

Köztisztasági kezdeményezés a Batthyány téren.

A BKK köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezése 2021-ben indult útjára: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig

a Kálvin tér;

az Etele tér;

a KÖKI és környezete;

a Keleti pályaudvar;

a Határ út metróállomás;

a Lehel tér és környezete;

Újpest-városkapu;

az Örs vezér tere;

a Blaha Lujza tér;

a Nyugati pályaudvar;

a Göncz Árpád városközpont;

a Népliget;

a Puskás Ferenc Stadion metróállomás;

a Déli pályaudvar és környezete, valamint

Újbuda-központ volt a kezdeményezés helyszíne.

 

Október 26-án, csütörtökön előreláthatóan az Ecseri út metróállomás kerül sorra.

 

Köztisztasági kezdeményezés térképen.

 

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.