Rend és tisztaság a Keleti pályaudvarnál – folytatta közös akcióját a BKK

Budapest, 2023. április 27. – A Keleti pályaudvaron és környékén folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Köztisztasági akció, Keleti pályaudvar.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért rendszeresen kezdeményez a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat.

A már hagyománnyá vált, összehangolt akciósorozat helyszíne ezúttal a Keleti pályaudvar és környezete volt. A BKK szervezésében április 27-én, csütörtökön zajlott megmozdulásnak köszönhetően teljesen megtisztult az M2 és az M4 metróvonal által is érintett közlekedési csomópont.

Köztisztasági akció, Keleti pályaudvar.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a buszmegállókat, a trolibusz- és villamos-végállomást, illetve a metróaluljárót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrőrsöt működtet a Keleti pályaudvaron, és – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és Józsefváros közterület-felügyelete is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget.

Köztisztasági akció, Keleti pályaudvar.

 

Legyenek élhetőbbek a közterek!

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig a Kálvin tér, az Etele tér, valamint a KÖKI és környezete volt az akció helyszíne. Májusban következik a Határ út és a Lehel tér metróállomás.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.

Köztisztasági akciók 2023-ban.