Nagytakarítás az Örs vezér terénél – így dolgozott partnereivel a BKK

Budapest, 2023. június 22. – Az Örs vezér terénél folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb a Blaha Lujza tér és környezete következik.

Nagytakarítás az Örs vezér terén.

A már hagyománnyá vált, összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal az Örs vezér tere volt. A BKK szervezésében június 22-én, csütörtökön zajlott megmozdulásnak köszönhetően teljesen megtisztult a XIV. és a X. kerület határán elterülő forgalmas közlekedési csomópont.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai egyéb napi teendőiken felül speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a teret, a metróaluljárót, valamint a buszfordulót és a villamosmegállót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a MÁV-HÉV Zrt. rendészete, a Zuglói Önkormányzati Rendészet, valamint a Kőbányai Közterület-felügyelet is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak támogatták az együttműködés sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget.

Nagytakarítás az Örs vezér terén.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért rendszeresen kezdeményezi egy-egy közterület takarítását és rendezését, amely a résztvevők mindennapi alapfeladatainak ellátásán felül valósul meg.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

Nagytakarítás az Örs vezér terén.

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig

a Kálvin tér;

az Etele tér;

a KÖKI és környezete;

a Keleti pályaudvar;

a Határ út metróállomás;

a Lehel tér és környezete, valamint

Újpest-városkapu volt a kezdeményezés helyszíne.

Július 6-án a Blaha Lujza tér, majd július 20-án a Nyugati pályaudvar és környéke következik.

Nagytakarítás az Örs vezér terén, térkép.

(A grafikára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a térkép)

 

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.