Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK

Budapest, 2023. június 8. – Újpest-városkapunál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb az Örs vezér tere és környezete következik.

Újpest-városkapu megtisztítása.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért rendszeresen kezdeményezi egy-egy forgalmasabb közterület takarítását és rendezését, amely a résztvevők mindennapi alapfeladatainak ellátásán felül valósul meg.

A már hagyománnyá vált, összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal Újpest-városkapu és környezete volt. A BKK szervezésében június 8-án, csütörtökön zajlott megmozdulásnak köszönhetően teljesen megtisztult az M3-as metróvonal, az elővárosi vonatok és a helyközi buszjáratok által is érintett közlekedési csomópont.

Újpest-városkapu megtisztítása.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai egyéb napi teendőiken felül speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a buszmegállókat (ide értve a Temesvári utcait is), valamint a metróaluljárót, a MÁV Zrt. kollégái pedig megtisztították a vasútállomás kapcsolódó területeit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), az Újpesti Önkormányzati Rendészet és a XIII. kerület közterület-felügyelete is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Fontos szerepet játszott a közös akcióban a Volánbusz Zrt., amelynek munkatársai támogatták a rendvédelmi szervek munkáját.

Ugyancsak támogatták az együttműködés sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget.

Újpest-városkapu megtisztítása.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig a Kálvin tér, az Etele tér, a KÖKI és környezete, a Keleti pályaudvar, a Határ út metróállomás, valamint a Lehel tér és környezete volt a kezdeményezés helyszíne. Június 22-én a XIV. és X. kerület határán elterülő Örs vezér tere következik.

Újpest-városkapu megtisztítása.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.

Köztisztasági kezdeményezés, térkép.