Megtisztítottuk a Blaha Lujza teret – így takarított partnereivel a BKK

Budapest, 2023. július 6. – A megújult Blaha Lujza téren folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb a Nyugati pályaudvar és környezete következik.

 

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, mert elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet.

 

 

Az össehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a megújult Blaha Lujza tér volt. A BKK szervezésében július 6-án, csütörtökön zajlott megmozdulásnak köszönhetően teljesen megtisztult a tér és környezete.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai egyéb napi teendőiken felül speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították az aluljárót, valamint a busz- és villamosmegállót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a Józsefvárosi Közterület-felügyelet. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak támogatták az együttműködés sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

 

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig

a Kálvin tér;

az Etele tér;

a KÖKI és környezete;

a Keleti pályaudvar;

a Határ út metróállomás;

a Lehel tér és környezete;

Újpest-városkapu, valamint

az Örs vezér tere volt a kezdeményezés helyszíne.

 

Július 20-án a Nyugati pályaudvar és környéke következik.

 

 

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.