A Déli pályaudvar környékét is megtisztította partnereivel a BKK

Budapest, 2023. szeptember 21. – A Déli pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb Újbuda-központ metróállomás és környezete, az Október huszonharmadika utca következik.

Köztisztasági kezdeményezés a Déli pályaudvarnál.

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Déli pályaudvar volt: a szeptember 21-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az igen forgalmas közlekedési csomópont és környezete.

Köztisztasági kezdeményezés a Déli pályaudvarnál.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót. A munkában 22-en vettek részt.

A takarítást a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai segítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai. A FÖRI két kollégája a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizte a környéket.

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

Köztisztasági kezdeményezés a Déli pályaudvarnál.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. A BKK köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezése 2021-ben indult útjára: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig

a Kálvin tér;

az Etele tér;

a KÖKI és környezete;

a Keleti pályaudvar;

a Határ út metróállomás;

a Lehel tér és környezete;

Újpest-városkapu;

az Örs vezér tere;

a Blaha Lujza tér;

a Nyugati pályaudvar;

a Göncz Árpád városközpont;

a Népliget, valamint

a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és környezete volt a kezdeményezés helyszíne.

Köztisztasági kezdeményezés a Déli pályaudvarnál.

Októberben Újbuda-központ metróállomás és környezete (Október huszonharmadika utca), a Batthyány tér, majd az Ecseri út metróállomás kerül sorra.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.

Köztisztasági kezdeményezés a Déli pályaudvarnál.