Nagytakarítás a Nyugati pályaudvarnál – így dolgozott partnereivel a BKK

Budapest, 2023. július 20. – A Nyugati pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb a Göncz Árpád városközpont és környezete következik.

Nagytakarítás a Nyugati pályaudvarnál.

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, mert elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet.

Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Nyugati pályaudvar volt. A BKK szervezésében július 20-án, csütörtökön zajlott megmozdulásnak köszönhetően megtisztult a forgalmas közlekedési csomópont és környezete.

Nagytakarítás a Nyugati pályaudvarnál.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, a BKV Zrt., valamint a MÁV Zrt. munkatársai egyéb napi teendőiken felül, a Terézvárosi Önkormányzat munkatársainak segítségével kitakarították az ott lévő villamosmegállót, a buszmegállókat, a vasútállomás peronjait és a metróaluljárót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt munkából kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), valamint a Terézvárosi és a XIII. kerületi Közterület-felügyelet is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak támogatták az együttműködés sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

Nagytakarítás a Nyugati pályaudvarnál.

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig

a Kálvin tér;

az Etele tér;

a KÖKI és környezete;

a Keleti pályaudvar;

a Határ út metróállomás;

a Lehel tér és környezete;

Újpest-városkapu;

az Örs vezér tere, valamint

a Blaha Lujza tér volt a kezdeményezés helyszíne.

Augusztusban a Göncz Árpád városközpont, a Népliget, majd ismét a KÖKI és környezete következik.

Köztisztasági kezdeményezés, térképen a helyszínek.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.