Pályázat a mikromobilitási pontok elnevezésére

Köszönjük a beérkezett névötleteket, a pályázati időszak lezárult. A három legjobbnak ítélt nevet szavazásra bocsájtjuk, voksolj a kedvencedre 2022. május 16. és május 27. között.

Így szavazhatsz a legötletesebb névre

A beérkezett közel 500 névpályázat közül szakmai zsűrink kiválasztotta a legjobb hármat. Neked melyik tetszik a legjobban? Szavazz a Facebook-oldalunkon május 27-én éjfélig!

A három posztkép közül kedveld azt, amelyiket szívesen látnál a mikromobilitási pontok neveként.

MiMo (MikroMobilitás)
BUMM (Budapest MikroMobilitás)
Mobi (Mobilitási pont)


 

A BKK fenntartja a lehetőséget, hogy a szavazatok számától függetlenül, az ügyfelektől érkező visszajelzések alapján mégsem a felsorolt három név közül választ a végső döntés során.

 

 

Adjunk ötletes nevet a mikromobilitási pontoknak!

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatot hirdet a mikromobilitási pontok elnevezésére. A pályázaton részt vehet minden 18. életévét betöltött természetes személy.

 

Mik azok a mikromobilitási pontok?

A belvárosi kerületekben a BKK-val szorosan együttműködve a főváros és a kerületek elkezdték az úgynevezett mikromobilitási ponthálózat kialakítását. A megosztott kerékpárok, rollerek (mint például a Bird, a Donkey Republic, a MOL Bubi, a Lime vagy a Tier), azaz a mikromobilitási szolgáltatások felhasználói ezt követően már csak ezeken a pontokon vehetik fel vagy rakhatják le mikromobilitási eszközeiket (kivétel a Bubi, amely a MOL Bubi gyűjtőállomáson vehető fel, illetve adható vissza). A mikroMobilitási pontokról bővebben olvashatsz tavalyi hírünkben.

A mikromobilitási pontok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatás hatékony bevezetését, valamint a közbeszédben való elterjedését nagyban segítheti egy rövid és közérthető elnevezés. Emiatt tartjuk szükségesnek, hogy a mikromobilitási pontoknak már a bevezetésétől egy, a Bubiéhoz hasonlóan közérthető, szerethető neve legyen.

 

 

 

Milyen elnevezést szeretnénk?

A pályázat célja, hogy kreatív, kifejező elnevezést találjunk a már telepített, illetve még kialakításra váró mikromobilitási pontoknak. A pályázóknak a tervezett megnevezést, valamint annak rövid leírását kell beküldeniük az alábbiak szerint.

 

Alapvető elvárások

Kérjük, pályázatod benyújtásakor az alábbi kritériumokra figyelj:

 • A pontok új neve legyen rövid és közérthető.
 • Igény szerint legyen rugalmasan bővíthető elő- vagy utótagokkal a különböző szolgáltatási típusoknak megfelelően:
  • mikroMobilitási pont: sűrűn lakott városrészekben, tervezetten nagyjából 150 méterenként elhelyezett, csak mikromobilitási járművek (kerékpár, roller, cargo-kerékpár) tárolására alkalmas kijelölt parkolóhely.
  • Mobilitási pont: a sűrűn lakott városrészekben, tervezetten nagyjából 250-300 méterenként elhelyezett, a mikromobilitási járművek mellett megosztott autók és robogók tárolására is alkalmas, kijelölt parkolóhely.
  • Mobilitási állomás: nagyobb intermodális/közlekedési csomópontokban nagyobb kiépített terület az összes megosztott közlekedési mód számára (esetleges emelt szintű szolgáltatásokkal együtt).
 • Magyarul és angolul is könnyen kiejthető legyen.
 • Utaljon a mikromobilitásra, mint szolgáltatásra.

Opcionális elvárás, hogy az új elnevezés valamiképp utaljon arra is, hogy a pontok Budapesten találhatók.

Az ötleteket külön eljárás keretében szabadon felhasználhatjuk a végleges elnevezés kialakításához.

A pályázati anyagok elbírálási szempontjai:

 • Újszerűség, innováció, egyediség,
 • kreativitás,
 • közérthetőség,
 • magyar és angol nyelven is könnyű kiejthetőség.

 

A jelentkezés menete

A pályázaton az oldal alján található űrlap kitöltésével vehetsz részt. Pályázni kizárólag olyan megnevezéssel lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a Pályázó, továbbá nem sérti harmadik személy személyiségi és szerzői, valamint esetleges iparjogvédelmi jogait.

Pályázatodat csak akkor tudjuk elfogadni, ha hozzájárulsz a személyes adataid kezeléséhez és kitöltöd a szerzői jogi nyilatkozatot is: pályázni csak olyan megnevezéssel lehet, amely nem sérti már személy szerzői és iparjogvédelmi, valamint egyéb személyiségi jogát, az abból eredő esetleges jogsértésekért a BKK nem vállal felelősséget.

 

Díjazás

Szakmai zsűrink a legjobbnak ítélt három legjobb elnevezés benyújtóját díjazásban részesíti az alábbiak szerint:

 • Az 1. helyezett 20.000 forint értékű BKK-utalványt, egy éves MOL Bubi-bérletet, ezenfelül választhatóan a Bird, Lime vagy a Tier e-roller-szolgáltató által felajánlott 300 perc rollerhasználatot és ehhez tartozó, 15 alkalommal történő eszközfeloldást nyer.
 • A 2. helyezett 15.000 forint értékű BKK-utalványt, egy éves MOL Bubi-bérletet, ezenfelül választhatóan a Bird, Lime vagy a Tier e-roller-szolgáltató által felajánlott 200 perc rollerhasználatot és ehhez tartozó, 10 alkalommal történő eszközfeloldást nyer.
 • A 3. helyezett 10000 forint értékű BKK-utalványt, egy éves MOL Bubi-bérletet, ezenfelül választhatóan a Bird, Lime vagy a Tier e-roller-szolgáltató által felajánlott 100 perc rollerhasználatot és ehhez tartozó, 10 alkalommal történő eszközfeloldást nyer.

 

A pályázat benyújtásának határideje

A pályázati anyagok benyújtására 2022. április 21-én 0 órától május 8-án 24 óráig van lehetőség.

Ezt követően, 2022. május 9. és május 13. között a zsűri a beérkezett ötletekből kiválasztja a legjobbnak ítélt három nevet. A kiválasztott három névre 2022. május 16. és május 27. között online, a mikromobilitási pontokon, valamint a május 17-i Bringás reggeli rendezvény keretében offline lehet szavazni.

Az elbírálást és a szavazást követően az eredményt 2022. május 31-én, kedden délelőtt nyilvánosan tesszük közzé.

 

További információ

A mikromobilitási pont névpályázatának hivatalos kiírását itt olvashatod el, kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatónkat pedig itt találod.

Ha további információkra van szükséged a pályázattal kapcsolatosan, írj nekünk e-mailt a palyazatbkk.hu címre!