A közösségi közlekedési hálózatfejlesztési stratégiáról egyeztet a Mobilitási Témacsoport

Budapest, 2024. október 1. – Idei hetedik ülését tartja október 9-én, szerdán a Mobilitási Témacsoport: az egyeztetés napirendjén ezúttal a közösségi közlekedési hálózatfejlesztési stratégia szerepel.

 

Ősszel is folytatódnak a Budapesti Közlekedési Központ fejlesztéseihez kapcsolódó egyeztetések. A Mobilitási Témacsoport október 9-én, szerdán tartja idei hetedik ülését, amelynek témája a közösségi közlekedési hálózatfejlesztési stratégia lesz. A megbeszélés középpontjában a közösségi közlekedés versenyképes szolgáltatási szintjének meghatározása áll majd.

A BKK fontosnak tartja, hogy a civil szervezetek és szakmai egyesületek kifejthessék gondolataikat, valamint álláspontjukat a témában, hiszen a közösségi közlekedési hálózatfejlesztési stratégia szilárd alapjainak megteremtéséhez széles körű és stabil szakmai egyetértésre van szükség.

Ez a feltétele annak, hogy a közlekedésszervező a meglévő és jövőbeli utasainak is olyan vonzó szolgáltatást biztosítson, amelynek köszönhetően még többen választják a közösségi közlekedés különböző formáit, hozzásegítve a fővárost egy hatékonyabb, fenntartható és környezetbarát közlekedési rendszer működtetéséhez. A BKK ezzel jelentős szerepet vállal Budapest klímacéljainak teljesülésében.

 

 

Miért jött létre a Mobilitási Témacsoport?

A 2024-ben megújult Mobilitási Témacsoport a budapesti mobilitás kérdéseivel foglalkozó civil szervezetek és szakmai egyesületek együttműködési fóruma. A BKK arra törekszik, hogy a felvetődő kérdéseket minél több szempontból megvitassa a felekkel. Ezzel a lépéssel a társaság a közös megértést és a későbbi döntések elfogadottságát segíti elő.

A Mobilitási Témacsoport munkájában való részvétel regisztrációhoz kötött, melynek feltételeiről ezen az oldalon olvasható bővebb tudnivaló.