Retróbusszal a libegőhöz – indul az R158-as busz

Budapest, 2024. július 12. – Nemcsak a libegőzés, hanem már az odavezető út is élmény lehet: július közepétől egészen szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as busz a Széll Kálmán tér és Zugligeti Libegő alsó végállomása között. A retrójáraton egy kis időutazásban is része lehet az utasoknak, hiszen az elmúlt évtizedek jellegzetes budapesti busztípusaival tehetik meg a tízperces utat. A buszok már a Libegők Éjszakáján, július 13-án, szombaton este is közlekednek.

Az elmúlt évtizedek jellegzetes járművei ismét kigördülnek a fővárosi utcákra: július közepétől szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as buszjárat a Széll Kálmán tér és a Zugligeti Libegő völgyállomása között. A retrójáraton olyan buszokkal utazhatnak az érdeklődők, amelyek a budapesti utcakép meghatározó elemei voltak az elmúlt évtizedekben: egy rövid (idő)utazásra újra birtokba vehetik az utasok az Ikarus 260-as, 263-as, 412-es és 415-ös autóbuszokat, amelyek pont úgy néznek ki, mint amikor először megjelentek a budapesti utcákon.

 

 

A buszok a két végállomás között nem állnak meg, azokra csak a végállomásokon lehet felszállni. A Széll Kálmán téren a 39-es és a 91-es buszok megállóhelyéről indul a retrójárat, Zugligetben pedig a 291-es busz végállomásán lehet felszállni a buszokra.

Az R158-as busz normál díjszabás szerint közlekedik, így vonaljeggyel vagy bérlettel is igénybevehető, az utazáshoz nem kell pótjegyet váltani.

 

 

Az R158-as járat július 14. és szeptember 15. között csak vasárnaponként közlekedik. A Libegők Éjszakája rendezvényhez kapcsolódva kivételesen már július 13-án, szombat délután 17 órakor elindulnak a buszok. A programról bővebben a BKV Zrt. oldalán lehet tájékozódni.

Az R158-as retrójárat menetrendje a BKK oldalán, illetve a BudapestGO applikációban is elérhető.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Budapesti Közlekedési Zrt.