Péntektől szabad a rakpart

Budapest, 2024. július 25. – Közel egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 26-tól, péntektől augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között.

Idén nyáron is közel egy hónapra megnyitják Budapest egyik legszebb panorámájú közterét a pihenni, mozogni és kikapcsolódni vágyók számára. Július 26-tól, péntektől – a már megszokottnak mondató hétvégi megnyitáson túl, ami a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érinti – három héten át, augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti Pesti alsó rakpartot.

Erre az útszakaszra július 26-tól a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.

 

 

Tovább zöldül a rakpart

A megnyitással egy időben, térben elválasztva a következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart – már a megújítás végleges terveihez illeszkedő – zöldítése is a BKM Zrt beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően.

A lezárás ideje alatt a megnyitott rakpart szakaszon számos kulturális program is várja az érdeklődőket.