Jegyeket, bérleteket – csak biztonságos forrásból!

Budapest, 2024. július 30. – Csak a hivatalos értékesítőhelyeken, illetve online vásároljanak a fővárosi közösségi közlekedésben használható jegyeket, bérleteket. Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a BKK-hoz, hogy magukat a társaság munkatársaiként feltüntető csalók jelentek meg Budapest forgalmas közterületein. A szélhámosok több alkalommal is úgy próbálták átejteni a gyanútlan közlekedőket, hogy kedvezményes áron kínáltak nekik eladásra jegyeket vagy bérleteket. A BKK ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy kollégái nem értékesítik ilyen módszerrel a különböző termékeket. Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, illetve online, például a kényelmesen használható BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni.

Több bejelentés is érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz az elmúlt időszakban, hogy szélhámosok – magukat a BKK vagy a BKV munkatársainak kiadva – próbálják megkárosítani a fővárosban közlekedőket. A csalók forgalmas csomópontok környékén tűntek fel, és rendkívül kedvező áron kínáltak eladásra különböző értékcikkeket, így jegyeket vagy bérleteket. Az elkövetők a legtöbbször semmit sem adtak át a megkárosítottaknak, de az is előfordult, hogy érvénytelen, az utazásra nem használható jegyet vagy bérletet nyújtottak át a gyanútlan áldozatoknak.

A BKK ezúton is arra kéri az ügyfeleit, hogy jegy- és bérletvásárláskor legyenek fokozottan óvatosak, és a jegyeket/bérleteket kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákon, tehát online többek közt a BudapestGO applikációban, vagy személyesen a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyeken szerezzék be, így biztosan elkerülik, hogy csalás áldozatai legyenek.

 

 

A repülőtéren sem árt az óvatosság!

A Liszt Ferenc repülőtér és a belváros között a gyors és kényelmes eljutást biztosító 100E Repülőtéri Expresszre érvényes jegyek továbbra is a már megszokott értékesítési felületeken érhetők el: azokat sem a reptéren, sem a főváros egyéb pontján nem értékesítik mozgó árusok. A 100E Repülőtéri Expresszre érvényes jegyek megvásárolhatók a BudapestGO applikációban, a BKK Ügyfélközpontjaiban, illetve a 100E buszok fedélzetén elhelyezett Budapest Pay&GO alkalmazással közvetlenül bankkártyával is ki lehet egyenlíteni a viteldíjat. A Budapest Pay&GO-ról bővebben a BKK oldalán lehet tájékozódni.