Találkozzunk a Lánchídon! Változatos programok és koncertek május 26-án a második Lánchíd-pikniken

Budapest, 2024. május 15. – Nyárváró családi rendezvényt szervez a BKK: 175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon. Erre is emlékezve május 26-án, vasárnap különböző szabadtéri programokkal egybekötött Lánchíd-piknik várja az érdeklődőket.

 

Lánchíd-piknik 2024-ben.

 

Másodszor szervez Lánchíd-pikniket a BKK: a május 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő esemény többek között változatos ismeretterjesztő és családi programokkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket.

175 éve történt, hogy gyalogszerrel először átkelhettek a Lánchídon, ebből az alkalomból az arra járók ismét teljes szélességében birtokukba vehetik az átkelőt. A nyárváró rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, ezért az érdeklődők és szórakozni vágyók egész nap zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

Nagy siker volt a tavaly augusztusi, hagyományteremtő szándékkal életre hívott Lánchíd-piknik, amelyet a hídfelújítás befejezéséhez kapcsolódva tartott a BKK. Az idei, második piknik szorosan kötődik a vasárnapi gyermeknaphoz is.

 

Kikapcsolódás a hídon kicsiknek és nagyoknak

A Lánchíd-piknik május 26-án (vasárnap) 10-től 20 óráig tart, és zenei produkciókat, műsorokat, valamint különböző szórakoztató- és ismeretterjesztő programokat kínál:

  • a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon gyermeknap alkalmából zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek délelőtt;
  • a hangulatot később élőzenés előadók fokozzák;
  • a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót tartanak;
  • a kíváncsiak Budapest Főváros Levéltára hídtörténeti kiállításának köszönhetően megismerhetik hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat;
  • a hídon gyereksarok várja kicsiket, ahol színezhetnek vagy rejtvényt fejthetnek;
  • ugyancsak a kisebbeknek kedveskedik az óriásbuborék-show;
  • az érdeklődőket csoportos, vezetett sétákon a szakemberek avatják be a híd történetébe.

 

Lánchíd-piknik 2023-ban.

(A fotó a tavalyi nagy sikerű Lánchíd-pikniken készült)

 

A piknikről bővebb tudnivalók a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában találhatók, a programokat folyamatosan frissíti a szervező.

A rendezvény megközelíthető a rendszeres hétvégi rakpartnyitás helyszíne, a Pesti alsó rakpart felől is. A BKK arra kéri a Lánchíd-piknik résztvevőit, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a hidat.