Még idén megújul a Mogyoródi út egy szakasza

Budapest, 2022. július 1. – Elkezdődik a XIV. kerületi Mogyoródi út felújítása, amely nem csak a zuglóiaknak, hanem mindazoknak jó hír, akik rendszeresen autóval járnak ezen a fontos, forgalmas úton. A Főváros finanszírozásában, mintegy 860 millió Ft-ból megvalósuló felújítással - közlekedési módtól függetlenül - mindenki jól jár: kerékpárral és gyalog is biztonságosabban lehet majd közlekedni.

A fotó csak illusztráció! (Készítette: BKK/Nyirő Simon)

 

A Budapest Közút 2022. július 2-án indítja a munkát a Mogyoródi út Hungária körút és Nagy Lajos király útja közötti szakaszán. A Hungária körút és a Mexikói út között egy, a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között két réteg új aszfalt biztosítja majd a kényelmesebb közlekedést. Elbontják az út melletti beton szegélyeket is, hogy aztán megfelelő magasságban újjáépülhessenek. A Mexikói úti kereszteződésben leszerelik a jelenlegi műanyag terelőelemeket és helyettük terelőszigeteket építenek.

Az úttest felújítása mellett javulnak a gyaloglás és a kerékpározás feltételei is. Taktilis burkolattal és süllyesztett szegélyekkel látják el a járdákat, a Pillangó utcai csomópontban pedig jelzőlámpát építenek a gyalogátkelőhelyhez, így biztonságosabban lehet majd átkelni az úton.

A Hungária körút és Róna utca között a meglévő kerékpárút megtartása mellett a kifelé vezető oldalon kerékpársávot alakítanak ki. A Róna utca és a Nagy Lajos király útja között pedig -  ahol eddig semmilyen kerékpáros infrastruktúra nem volt -, teljesen új kerékpársávot hoznak létre mindkét irányban.

A felújítás idején, július 2-ától, szombattól egy-egy útszakaszt lezárnak a Mogyoródi úton, a Hungária körút és a Mexikói út között. A Mexikói út és a Róna utca között pedig ütemezetten lesznek korlátozva a forgalmi sávok: a városhatár irányába július 1-től augusztus 1-ig, a városközpont irányába július 6-tól augusztus 7-ig.

A Mogyoródi út felújítása a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában valósul meg, mintegy 860 millió Ft-ból. A munkát várhatóan 2022 őszén fejezik be.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK és a Budapest Közút elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett idén tavaszra a Göncöl utcában, a Rákos-patak és a Kámfor utca között teljesen megújult a mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakasz. Tavaly elkészült a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út és az újpesti Rózsa utca rekonstrukciója. Az útfelújítási program további eleme a zuglói Vezér utca és a terézvárosi Podmaniczky utca rekonstrukciója, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. A BKK eredményes közbeszerzési eljárása után nyáron indulhat az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása, és még idén a budafoki körforgalom- és kerékpárút-építés. Befejeződött a felújítás a XIV. kerületi Róna utcában, valamint a Hungária körúton is.

 

Budapest Közút

Budapesti Közlekedési Központ