Megújul a Hungária körút burkolata

Budapest, 2022. május 18. – A Budapest Közút kivitelezésében elkezdődött a Hungária körút útburkolatának felújítása. A munkák miatt az érintett útszakaszon néhány hétig korlátozásokra lehet számítani.

A főváros számára kiemelten fontos az autós közlekedés feltételeinek javítása is, ezért elsődleges feladatának tekinti az úthálózat megújítását. Ennek érdekében a következő rekonstrukció már el is kezdődött: a Budapest Közút kivitelezésében zajlik a Hungária körút, Hős utca és Salgótarjáni utca közötti szakaszának felújítása. Az útburkolat javítását mintegy 14 ezer négyzetméteren végzik el a társaság munkatársai.

Az érintett útszakaszon – a marási és aszfaltozási munkák miatt – irányonként 1-1 sávot lezárnak, mindkét irányba két sáv lesz járható. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, hogy az érintett területet az autóval közlekedők a Pongrácz út és a Százados út felé kerüljék el.

A Hungária körút rekonstrukcióját a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza, a projekt költségvetése bruttó 490 millió Ft, amely magában foglalja a műszaki ellenőri feladatok díjazását is.

A munkák várhatóan június végéig tartanak. A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az érintett területen fokozott óvatossággal közlekedjen.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK és a Budapest Közút elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett idén tavaszra a Göncöl utcában, a Rákos-patak és a Kámfor utca között teljesen megújult a mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakasz. Tavaly elkészült a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út és az újpesti Rózsa utca rekonstrukciója. Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után idén indulhat az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása, továbbá a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés aláírását követően a zuglói Vezér utca rekonstrukciója is.

 

Budapest Közút

Budapesti Közlekedési Központ