Teljesen megújult a rákospalotai Deák utca

Budapest, 2021. november 25. – Elkészült a BKK beruházásában a XV. kerületi Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág felújítása. A korszerűsítés célja egy élhetőbb, zöldebb környezet kialakítása volt, ahol biztosítva van az akadálymentes közlekedés.

Elkészült a rákospalotai Deák utca.

A XV. kerületi projekt keretében teljes hosszában felújították a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A nyáron indult kivitelezés csaknem négy hónapig tartott, a műszaki átadás-átvételi eljárás október végén kezdődött.

 

A rekonstrukció ezekre a feladatokra terjedt ki:

 

• A teljes pályaszerkezetet kicserélték, valamint új járdákat építettek.

• Gyalogátkelőhelyeket létesítettek a Deák utcán és a Fő úton.

• Fákat ültettek és új zöldfelületeket hoztak létre.

• Új parkolóhelyeket alakítottak ki.

• Autóbuszöblöt építettek a korábbi folyópályás kialakítás helyett.

• Biztosították az akadálymentes közlekedés feltételeit.

• Korszerűsítették a közvilágítást.

 

Így újítottuk fel a Deák utcát.

(A fotóra kattintva nagyobb méretben jelenik meg az ábra)

 

A rákospalotai Deák utca felújításának jelentősebb mérföldkövei

• Február: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósága elfogadta a közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így a szerződéskötési moratórium lejárta után elkezdődhetett a szerződéskötés folyamata a kivitelezővel.

 

• Április: lezárult a szerződéskötés folyamata, a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Penta Kft. aláírta a vállalkozási szerződést, ennek köszönhetően kezdetét vehette a tényleges felújítási munkák előkészítése.

 

• Június: véget ért a korszerűsítés előkészítése, ezért június 1-jén a kivitelező átvette a munkaterületet. A tényleges munka június 14-én kezdődött, ezzel egy időben az útszakasz egyirányú lett a Hubay Jenő tértől a Fő út felé, ezért megváltozott az arra közlekedő 25-ös és 125-ös autóbuszok útvonala.

 

• Szeptember: szinte teljesen elkészült a Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág új pályaszerkezetének aszfaltrétege. Szeptember 11-től újraindulhatott a kétirányú forgalom, és már az arra közlekedő autóbuszok is az eredeti útvonalukon járhattak.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó korszerűsítési munkák, azaz a Blaha Lujza tér, a pesti Duna-part belvárosi szakaszának újjáépítése és a Lánchíd felújítása mellett az újpesti Rózsa utcában és az újbudai Péterhegyi úton is idén nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában – ez utóbbiakat novemberben visszaadták a forgalomnak. Az útfelújítási program további eleme az angyalföldi Göncöl utca rekonstrukciója, valamint az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve.

 

A fotógalériánkban szereplő képek a felújítás előtti és utáni állapotot mutatják.