Kezdődhet a munka a XV. kerületi Deák utcában

Budapest, 2021. május 31. – Lezárult a rákospalotai Deák utca felújításának előkészítése, június 1-jén, kedden a kivitelező Penta Kft. átveszi a munkaterületet, majd várhatóan június 7-én elkezdődik az útépítés.

Újabb jelentős szakaszához ért a XV. kerületi Deák utca felújításának folyamata, a június 1-jei, keddi munkaterület-átvétel után elkezdődhet a tényleges munka. A projekt keretében teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A teljes pályaszerkezetet cserélik, új járdákat, gyalogátkelőhelyeket, továbbá parkolóhelyeket építenek, korszerűsítik a közvilágítást és fákat ültetnek.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdésével egy időben a Deák utca egyirányú lesz a Hubay Jenő tértől a Fő út felé. A munkák előrehaladásáról, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.