Felújítják a Deák utcát, ezért módosított útvonalon jár hétfőtől a 25-ös és a 125-ös autóbusz

Budapest, 2021. június 11. – Jelentős szakaszához ért a rákospalotai Deák utca felújítása, június 14-én, hétfőn elkezdődik a tényleges munka. Ezzel egy időben az útszakasz egyirányú lesz a Hubay Jenő tértől a Fő út felé, ezért változik az arra közlekedő autóbuszok útvonala.

A projekt keretében felújítják a XV. kerületi Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A teljes pályaszerkezetet cserélik, új járdákat, gyalogátkelőhelyeket, továbbá parkolóhelyeket építenek, korszerűsítik a közvilágítást és fákat ültetnek.

A helyszíni kiviteli munkák hétfői elkezdésével egy időben a Deák utca egyirányú lesz a Hubay Jenő tértől a Fő út felé, ezért változik az arra közlekedő 25-ös és 125-ös autóbuszok útvonala, de minden megállóhelyet változatlanul érintenek. A 125-ös autóbusz a Bosnyák tér felé ideiglenesen a Bácska utcában, a 96-os, a 124-es, a 224-es, a 296-os és a 296A autóbuszok megállóhelyén is megáll.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez. A felújítási munkák előrehaladásáról, valamint a közösségi közlekedést érintő esetleges változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.