Jól halad az útfelújítás az újpesti Rózsa utcában

Budapest, 2021. szeptember 28. – Célegyenesbe ért a IV. kerületi Rózsa utca felújítása, már mindenhol megújult a teljes útburkolat az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon. Az Árpád úti csomópont átépítése után, várhatóan még az ősszel befejeződik a korszerűsítés.

Utolsó üteménél tart a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója: a projekt keretében megépítették az útburkolat végleges kopórétegét az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, valamint nagyrészt elkészült a járdák új aszfaltburkolata is. Ugyanitt a LED-fényforrások alkalmazásával történő közvilágítás is szinte teljesen kiépült már. Az autóbusz-megállóhelyeknél bazaltbeton-burkolatot építettek, hogy megakadályozzák a nyomvályúk kialakulását. A kivitelezés során telepítendő cserjéket és fákat várhatóan október 15. és november 14. között ültetik el.

A kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. jelenleg a Rózsa utca–Árpád út csomópont átépítését végzi, amely így biztonságosabb lesz. Az aszfaltrétegeket előreláthatóan október 10. és 20. között, két egymást követő éjszaka építik meg.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül. Az útépítés még az idén ősszel befejeződhet.

 

Folyamatos az utak megújítása a fővárosban

A nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. Az újbudai Péterhegyi úton, az angyalföldi Göncöl utcában és a rákospalotai Deák utcában idén nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában – ezeket előreláthatóan még ebben az évben visszaadják a forgalomnak. Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti, 4,2 kilométeres szakaszának korszerűsítési terve.