Péntektől az új aszfaltszakaszon halad a forgalom a Péterhegyi úton

Budapest, 2021. szeptember 17. – Megújult félpályán a XI. kerületi Péterhegyi út aszfaltburkolata az Őrmezei út és a Neszmélyi út közötti szakaszon, így szeptember 17-én, pénteken átterelték rá a gépjárműforgalmat, és elkezdődhetett a másik oldal korszerűsítése. Az útfelújítási munkák folyamatosan és ütemezetten haladnak.

Szinte teljesen elkészült a félpálya az újbudai Péterhegyi úton, ezért szeptember 17-től, péntektől már az új pályaszerkezeten haladhat a közúti forgalom. A kivitelező Colas Út Zrt. még aznap elkezdte a másik, nyugati oldalon az útpálya felmarását, és folytatja a korszerűsítést.

A beruházásnak köszönhetően az érintett szakaszon – az Egér út és a Neszmélyi út között – elvégezték a földmunkákat, valamint a közműépítéseket. Megtörtént az ivóvízvezeték és a csapadékcsatorna kiváltása, elkészült az Igmándi utca és Őrmezei út közötti parkoló térkövezése, a járdák építése pedig folyamatban van.

A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül.

A júniusban indult helyszíni kivitelezési munkák miatt megváltozott a Péterhegyi út forgalmi rendje, ez érinti az arra közlekedő autóbuszok útvonalát is. A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

 

Folyamatos az utak megújítása a fővárosban

A nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A rákospalotai Deák utcában, az újpesti Rózsa utcában és az angyalföldi Göncöl utcában a nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat idén a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának felújítási terve.