Indulhat az újpesti Rózsa utca felújítása!

Budapest, 2021. május 28. – Javában tart a IV. kerületi Rózsa utca felújítási munkájának előkészítése, a SWIETELSKY Magyarország Kft. várhatóan június 7-én veszi át a munkaterületet, és megkezdődhet a kivitelezés az újpesti útszakaszon. A beruházásnak köszönhetően a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út között a teljes burkolat megújul.

Jelentős szakaszához ért a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója, a június 7-i munkaterület-átadás után elkezdődhetnek a helyszíni kiviteli munkák. A projekt keretében megújul a burkolat a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, továbbá átépül – így pedig biztonságosabb lesz – a Rózsa utca–Árpád út csomópont. Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca–Deák Ferenc utca–Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik. Az autóbusz-megállóhelyeken kicserélik az utasvárókat, és ezen a szakaszon bazaltbeton-burkolat épül, így megakadályozható a nyomvályú kialakulása.

A munkavégzés ideje alatt a Rózsa utca érintett szakaszán forgalomkorlátozás lesz, nem lehet majd gépjárművel parkolni (a társasházak előtti parkolókban természetesen továbbra is megengedett a parkolás). A Rózsa utca közvilágítása és a járdaburkolat is megújul, ezért a munkavégzés idejére korlátozzák a gyalogosforgalmat, s a gyalog közlekedők csak a lakóházak melletti járdákat használhatják.

Az első ütemben a kivitelező a Rózsa utca páratlan, Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet felőli oldalán kezdi meg a munkát. A kétirányú forgalmat az utca páros, Kozma Lajos Faipari Technikum felőli oldalán tartják fenn. Az Árpád út–Rózsa utca csomópontjának átépítése is több lépésben történik, kérjük, hogy figyeljék a kihelyezett táblákat, és fokozott óvatossággal közelítsék meg a csomópontot!

A kiviteli munkákról és azok ütemezéséről, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Újpest Önkormányzata