Már zajlanak a Vezér utca átépítésének előkészületei

Budapest, 2022. május 27. – Elkezdődhet a felújítás a BKK beruházásában a XIV. kerületi Vezér utcában. A Füredi utca és a Fogarasi út közötti szakasz zöldebb és biztonságosabb lesz a korszerűsítésnek köszönhetően. A munkaterület átadása idén nyáron várható, a munkák előreláthatóan 2023 tavaszáig tartanak.

Vezér utca.

A zuglói projekt keretében jelentős változások történnek a több mint 800 méter hosszú útszakaszon, ahol a két forgalmi irányt jelenleg is középen kialakított parkolók választják el egymástól.

A korszerűsítés során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és átépíti a Fogarasi úti csomópontot. Elvégzi továbbá a szükséges közműkiváltásokat, korszerűsíti a közvilágítást, valamint újakra cseréli a trolifelsővezeték-hálózat oszlopait.

A Vezér utcán a jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy megszűnik. A BKK parkolót és kerékpársávot alakít ki, új járdákat épít, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes és biztonságos közlekedést. Zöldebb lesz a környezet, mert a füvesítés mellett több mint negyven fát, valamint 8300 cserjét ültetnek el.

A BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Út Zrt. kivitelezésre vonatkozó megállapodásának köszönhetően elkezdődhet a helyszíni kivitelezési munkák előkészítése, a BKK várhatóan a nyáron adja át a munkaterületet. A korszerűsítés nettó 927.624.720 forintból valósul meg, és 2023 tavaszán fejeződhet be.

A helyszíni kivitelezési munkák megkezdéséről, a forgalmi rendet, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett tavaly elkészült a BKK beruházásában a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út, az újpesti Rózsa utca, valamint az angyalföldi Göncöl utca rekonstrukciója. Az útfelújítási program további eleme a terézvárosi Podmaniczky utca megújítása, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. A BKK eredményes közbeszerzési eljárást folytatott le két további út korszerűsítésére, így a szerződéskötési moratórium letelte után idén indulhat a budafoki körforgalom- és kerékpárút-építés, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása is.

 

A fotógalériánkban szereplő ábrák a felújítás előtti és a tervezett állapotot mutatják.