Hamarosan teljesen megújul az angyalföldi Göncöl utca

Budapest, 2021. december 20. – Utolsó szakaszában jár a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása, tavaszig a még hátralévő munkák is befejeződnek. A korszerűsítésnek köszönhetően a Rákos-patak és a Kámfor utca közötti szakaszon biztonságosabban haladhatnak a gyalog vagy kerékpárral közlekedők, és az útpálya burkolata is megújult.

Az angyalföldi projekt keretében teljesen megújult a Rákos-patak és a Gyöngyösi utca közötti útszakasz. Elkészült az új aszfaltburkolat, felújították a járdákat és a Fiastyúk, illetve Gyöngyösi utcai csomópontokat, kerékpársávokat létesítettek, valamint a területrendezés is elkészült.

A Gyöngyösi utca és a Kámfor utca közötti szakaszon átépítették az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. Megújították az útpályaszerkezetet, valamint módosították a nyomvonalat, így egy teljesen új kialakítású csomópont létesült.

A felújítás jelentős része elkészült, ugyanakkor a tél elmúltával folytatódnak a még hátralévő területrendezési és forgalomtechnikai munkák, de ezek nem járnak forgalomkorlátozással. A korszerűsítés folyamata jövő tavasszal zárul le teljesen.

 

(A grafikára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a térkép)

 

A kerékpárral és gyalog közlekedőknek is kedvez a felújítás

A Rákos-patak és a Kámfor utca közötti, mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakaszon a kivitelező júliusban kezdte a munkát, a korszerűsítés részeként teljesen megújult az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá vált.

A kerékpárral és gyalog közlekedőknek is kedvez az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése, amely az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl az útburkolatok felújítását is tartalmazta. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerültek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá váltak. A felújítással a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé került, a parkolókat pedig a szegélyek mellett alakították ki.

 

(A grafikára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a térkép)

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó korszerűsítési munkák, azaz a Blaha Lujza tér, a pesti Duna-part újjáépítése és a Lánchíd felújítása mellett az újpesti Rózsa utcában, a rákospalotai Deák utcában és az újbudai Péterhegyi úton is idén nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában – ezeket novemberben visszaadták a forgalomnak. Az útfelújítási program további eleme a terézvárosi Podmaniczky utca rekonstrukciója, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2022-ben indulhat a zuglói Vezér utca felújítása.