Árvíz miatt keddtől korlátozzák a 2-es villamos vonalát

Budapest, 2024. szeptember 16. - Karácsony Gergely főpolgármester a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Az árhullám következtében szeptember 17-től, keddtől korlátozzák a pesti rakparti 2-es villamos vonalán a közlekedést. További intézkedések szükségessége esetén a BKK időben tájékoztatja a fővárosban közlekedőket.

 

2-es villamos

 

A Duna magas vízszintje miatt 2024. szeptember 17-én, kedden üzemkezdettől a 2-es a 2B és a 23-as villamosok két szakaszon közlekednek: a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér, valamint a Március 15. tér és a dél-pesti végállomásaik között. A Széchenyi István tér és a Március 15. tér közötti szakaszon nem jár villamos, és pótlóbusz sem közlekedik. A 2-es villamos közlekedésének korlátozása alatt a BKK a belvárost érintő egyéb járatok, különösen a metrók, a kiskörúti 47-es és 49-es, a nagykörúti 4-es és 6-os villamos, a 72-es trolibusz, valamint a 9-es és a 15-ös autóbusz igénybevételét javasolja.

Óbudai vonalakat is érint az árvíz: szeptember 16-án, hétfő délelőttől módosult a 34-es autóbusz útvonala, a járat nem érinti a Békásmegyer H és a Rómaifürdő H közötti megállókat. Ugyanez vonatkozik a 934-es éjszakai járatra, amely nem áll meg a Békásmegyer H és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti szakaszon.

A BKK felhívja az utasok figyelmét, hogy a BudapestGO alkalmazásban a 2-es villamos korlátozott szakaszára vonatkozó valós idejű útvonaltervezés várhatóan csak szeptember 18-án, szerda reggeltől lesz elérhető.

Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, további forgalmi korlátozások is várhatók. A BKK minden változásról a lehető leghamarabb értesíti a közlekedőket a BKK Info oldalán, valamint egyéb hivatalos felületein.