Ősszel kezdődhet a budafoki útfelújítás

Budapest, 2022. július 15. – Jövő nyártól gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a XXII. kerületben élők, Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik ugyanis az ősszel a BKK beruházásában. A társaság körforgalmat létesít a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépíti az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

Tóth József utca.

Jelentősen megváltozik a XXII. kerületi Tóth József utca–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utcai csomópont forgalmi rendje és kialakítása, amiért a BKK beruházásában körforgalom épül a kereszteződésben.

(Az ábrára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a grafika)

 

A munkák során a BKK a többi között:

a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítja a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesít, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását;

átépíti a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést;

felújítja a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakít ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz;

korszerűsíti a közvilágítást;

elvégzi a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását;

több mint 20 fát telepít és 880 cserjét ültet el.

Budafoki korszerűsítés

(Az ábrára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a grafika)

 

A szerződéskötés után máris indulnak az előkészületek

A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a BKK és az STR Mély- és Magasépítő Kft. 2022. július 15-én megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint. A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, a kényelemre, illetve a biztonságra is hangsúlyt fektet. Ezen az oldalon érdemes megnézni, hogyan lesz egyre akadálymentesebb Budapest.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett már elkészült a BKK beruházásában a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út, az újpesti Rózsa utca, valamint az angyalföldi Göncöl utca rekonstrukciója is.

Az útfelújítási program további eleme a terézvárosi Podmaniczky utca, a zuglói Vezér utca, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca megújítása, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve.