Biztonságosabb és zöldebb lesz a zuglói Vezér utca

Budapest, 2022. július 14. – Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

Vezér utca, munkakezdés.

Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a zuglói projekt, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

 

A beruházás során a BKK:

teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;

kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;

új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést;

korszerűsíti a közvilágítást;

részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait;

elvégzi a szükséges közműkiváltásokat;

több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

Vezér utca, munkakezdés.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, illetve a közlekedés veszélyeinek csökkentésére is hangsúlyt fektet. Ehhez kapcsolódóan a Vezér utca megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít. Ezen az oldalon érdemes megnézni, hogyan lesz egyre akadálymentesebb Budapest.

Vezér utca, munkakezdés.

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
fővárosszerte a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett már elkészült a BKK beruházásában a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út, az újpesti Rózsa utca, valamint az angyalföldi Göncöl utca rekonstrukciója. Az útfelújítási program további eleme a terézvárosi Podmaniczky utca megújítása, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. Augusztusban kezdődik az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása, a szerződéskötés után pedig idén indulhat a budafoki körforgalom-építés is.

 

A fotógalériában szereplő ábrák a felújítás előtti és a tervezett állapotot mutatják.